POKERI

TEXAS HOLD’EM

Texas Hold’em on maailman suosituin pokeripeli, jonka varmasti jokainen tämänkin tekstin lukija tietää. Tässä artikkelissa avaamme hieman tarkemmin Texas Hold’emin sääntöjä ja pelinkulkua, jotta juuri sinä voit ottaa haltuun tämän uskomattoman kauniin korttipelin. Esittelemme myös tämän hetken parhaat pokeribonukset, jotka tarjoavat pelaajille jopa tuhansien eurojen arvosta ylimääräistä pelirahaa, ilmaislippuja ja muuta mukavaa.

Texas Hold’emissa jokaiselle pelaajalle jaetaan kaksi ”käsikorttia”, joiden lisäksi keskelle pöytää jaetaan viisi korttia jakajan toimesta. Kahden pelaajan kädessä olevan kortin ja viiden pöydässä olevan kortin avulla pyritään muodostamaan mahdollisimman vahva viiden kortin pokerikäsi. Jokaisen kierroksen eli jaon voittaa pelaaja, jolla on vahvin käsi tai pöydän ainoa pelaaja, joka ei ole luovuttanut jakoa. Alapuolelta löydät tarkemmin tietoa pokerin säännöistä, kuten panostuksesta, käsien vahvuudesta ja pelinkulusta.

Pokeri & käsijärjestys: Pokerikäsien vahvuudet

 1. Värisuora: Värisuora on paras mahdollinen käsi pokerissa, mikä koostuu viidestä peräkkäisestä saman maan numerosta kuten esimerkiksi 7-6-5-4-3. Kuningasvärisuoraksi kutsutaan kättä joka muodostuu korteista A-K-Q-J-10
 2. Neljä samaa eli neloset: Neloset ovat värisuoran jälkeen paras käsi. Neloset koostuvat neljästä saman suuruisesta korteista, kuten esimerkiksi 8-8-8-8-9
 3. Täyskäsi: Täyskäsi on nelosten jälkeen korkein käsi, joka muodostuu kolmosista ja parista. Täyskäsi muodostuu esimerkiksi kädestä 8-8-8-7-7.
 4. Väri: Väri muodostuu viidestä saman maan kortista. Mikäli kahdella pelaajalla on väri, voittaa korkeamman kortin omaava pelaaja potin. Esimerkki: Pelaaja A:n käsi A-Q-10-6-5 vastaan Pelaaja B:n käsi K-J-8-7-4. Pelaaja A voittaa potin, koska hänellä on ässähai, joka on korkeampi kortti kuin pelaaja B:n korkein kortti, joka on kuningas.
 5. Suora: Suora muodostuu viidestä peräkkäisestä numerosta. Mikäli kahdella pelaaja on suora, voittaa potin pelaaja, jonka suora loppuu korkeampaan numeroon.
 6. Kolme samaa eli kolmoset: Kolmoset muodostuvat kolmesta samasta numerosta, kuten: A-A-A-7-5
 7. Kaksi paria: Kaksi paria muodostuu kahdesta erillisestä parista, kuten: A-A-K-K-10
 8. Pari: Pari muodostuu yksittäisestä parista, kuten Q-Q-7-4-2
 9. Hai: Hai tarkoittaa käden korkeinta korttia, joka on kädessä A-Q-6-4-2 ässä. Hai muodostuu, mikäli sinulla ei ole edes paria kädessäsi.

Texas Hold’em pelinkulku

Yksi pelaajista toimii nimellisenä jakajana kierroksella, ja jakaja vaihtuu aina myötäpäivään pelaajien mukaan. Mikäli Pelaaja A on kierroksella jakaja, on pelaaja B seuraavalla kierroksella jakaja ja niin edelleen. Ensimmäinen pelaaja jakajasta myötäpäivään asettaa pienen alkupanoksen (Small Blind) ja hänestä seuraava asettaa suuren alkupanoksen (Big Blind). Jakaja jakaa kaikille pelaajille kaksi korttia, jonka jälkeen pelaajien joiden ei tarvinnut maksaa alkupanostusta sokkona täytyy maksaa alkupanos, mikäli he haluavat mukaan peliin. Big Blindin asettaneen pelaajan vasemmalla puolella oleva pelaaja aloittaa kierroksen. Hänellä on kolme vaihtoehtoa, jotka ovat alkupanoksen maksaminen, korottaminen ja luovutus. Mikäli pelaaja luovuttaa, hän ei ole enää mukana kierroksella eikä voi voittaa pottia. Mikäli pelaaja korottaa panosta, täytyy muiden maksaa korotuksen verran, jotta he ovat potissa mukana.

Alkupanoksien jälkeen jakaja jakaa pöydälle kolme korttia kuvapuoli ylöspäin, jonka jälkeen on panostuksen vuoro. Vain pelaajat jotka eivät ole vielä luovuttaneet ovat mukana pelissä, ja voivat näin ollen osallistua panostukseen. Panostuksen aloittaa aina pienen panoksen asettanut pelaaja tai hänestä seuraava pelaaja myötäpäivään katsoessa, mikäli pienen panoksen asettanut pelaaja ei ole enää mukana pelissä. Pelaajat voivat korottaa pottia (Raise) tai sököttää (Check). Sökötys on termi, joka tarkoittaa että pelaaja ei korota pottia. Mikäli joku pelaajista korottaa pottia, täytyy muiden maksaa korotettu summa (Call) jos he haluavat olla potissa vielä mukana. Ensimmäisten korttien jakoa kutsutaan termillä Flop

Panostuksien jälkeen jakaja jakaa yhden uuden kortin pöydälle. Tätä tapahtumaa kutsutaan termillä Turn. Luvassa on jälleen panostuskierros, jonka jälkeen jakaja jakaa pöydälle vielä viimeisen eli viidennen kortin. Viimeistä jakoa kutsutaan nimellä River. Panostuksen jälkeen pelaajat näyttävät korttinsa ja pelaaja jolla on paras käsi voittaa potin.

Ässäpari on paras aloituskäsi pokerissa

MUUT POKERIPELIT

Omaha Hold’em

Omaha Hold’em eli tuttavallisemmin Omaha on yksi suosituimmista Pokeri pelimuodoista. Omahaa sisältää useita erilaisia pelimuotoja, mutta yleisin Omaha pelimuoto on Omaha High. Omaha eroaa Texas Hold’emista siinä, että jokaiselle pelaajalle jaetaan neljä käsikorttia kahden kortin sijaan. Omahassa pelaajan on aina käytettävä kahta käsikorttia lopullisen kätensä muodostamiseen, kun taas Texas Hold’emissa pelaaja muodostaa kätensä 0-2 käsikortin avulla. Käsien arvojärjestys on Omahassa sama kuin Texas Hold’emissa, mutta aloituskäsivalikoiman suuremman määrän vuoksi Omahassa nähdään huomattavasti parempia käsiä kuin Texas Hold’emissa.

Omahaa pelataan usein myös ”Hi-Lo” –muodossa, jossa perinteinen paras käsi voittaa puolet potista ja toinen puolikas menee matalimmalle kädelle. Matalinta kättä mitatessa käden paremmuus määräytyy korkeimman kortin mukaan. Esimerkiksi käsi 7-6-5-4-3 käsi on parempi kuin 8-5-4-3-2. Väri tai suora ei vaikuta käden paremmuuteen, sillä vain käden pienuus ratkaisee. Mikäli kahden käden korkein kortti on sama, verrataan seuraavaksi korkeimpia kortteja. Paras mahdollinen matala käsi on 5-4-3-2-A.

Razz

Razz pokeri on yksi suosituimpia avopokeripelejä. Razz pelimuodon erottaa muista se, että Razzissa huonoin käsi on paras käsi. Razzissa ei ole mukana suoria tai värejä, jonka ansiosta paras Razz käsi on A-2-3-4-5. Razzissa pelaajille jaetaan kierroksen alussa yksi avokortti ja kaksi piilokorttia. Jakoa seuraa panostuskierros, jonka jälkeen mukana oleville pelaajille jaetaan yksi kerrallaan kolme avokorttia eli muille pelaajille näkyvää korttia. Jokaista jaettua korttia seuraa panostuskierros, eli yhteensä jaossa nähdään kolme panostuskierrosta. Tämän jälkeen pelaajille jaetaan vielä yksi piilokortti, jonka jälkeen jokaisella pelaajalla on käytössään seitsemän korttia, joilla he pyrkivät muodostamaan mahdollisimman huonon viiden kortin käden.

Seven Card Stud 

Seven Card Stud eli seitsemän kortin avopokeri oli ennen Texas Hold’emin suosiota yksi maailman suosituimmista pokeri pelimuodoista. Seven Card Studissa jokaiselle pelaajalle jaetaan yhteensä seitsemän korttia, joista neljä jaetaan avokortteina eli kortit ovat näkyvillä muille pelaajille. Pelaajat muodostavat seitsemästä kortista mahdollisimman hyvän pokerikäden käyttämällä viittä korttia.

Seven Card Studia pelataan myös ”Hi-Lo” –muodossa, jossa potti jaetaan parhaan käden lisäksi matalimmalle kädelle. Matalimman käden potin voittaa pelaaja, jolla on huonoin korkeintaan kahdeksan korkuinen käsi. Mikäli kenelläkään pelaajista ei ole tarpeeksi matalaa kättä, maksetaan koko potti parhaan käden omaavalle pelaajalle.

H.O.R.S.E.

H.O.R.S.E. on yksi viihdyttävimmistä pokerin muodoista, jossa pelimuoto vaihtuu jokaisen pelatun kierroksen jälkeen. Pelimuodot, joita H.O.R.S.E. –pelissä pelataan ovat:

 • Texas Hold’em
 • Omaha Hi-Lo
 • Razz
 • Seven Card Stud
 • Seven Card Stud Hi-Lo
Pokeri vaatii kärsivällisyyttä - isompi pelikassa tuo vapautta pelaamiseen

NETTIPOKERI & PELIMUODOT

Pokeri & Käteispelit

Käteispelit pokerissa ovat varmasti jokaiselle pokerista edes vähän tietävälle tuttu pelimuoto. Käteispelejä pelataan jokaisella kasinolla, ja moni on varmasti pelannut käteispelejä kavereidensa kanssa myös kotonaan. Käteispeleissä pelataan puhtaalla käteisellä, eikä kuten turnauksissa, joissa sisäänostolla saa esimerkiksi 5000 turnausmerkkiä Käteispeleissä pelaajat pelaavat kokoajan samassa pöydässä, eikä siirtymisiä pöytien välillä tapahdu, kuten turnauksissa. Voit tietenkin pelata useampaa pöytää yhtä aikaa, mikäli näin haluat. Käteispeleissä pelaajat pelaavat omilla rahoillaan, mutta pöydissä on usein minimi sisäänosto (Minimum Buy-In) ja maksimi sisäänosto (Maximum Buy-In). Käteispöydissä alkupanokset pysyvät kokoajan samoina, eivätkä ne nouse kuten turnauksissa. Käteispöydässä voit pelata niin pitkään kuin haluat, sillä käteispelit pyörivät kellon ympäri niin kauan kuin pelaajia on pöydässä vähintään kaksi. Pelaaja voi poistua pöydästä missä tahansa vaiheessa, jolloin hänen merkkinsä ovat heti puhdasta käteistä pelitilillä. Mikäli pelaaja häviää käteispöydässä koko sisäänostonsa, voi hän ostaa itsensä uudestaan pöytään sisään.

Käteispelejä löytyy kaikenkokoisille pelikassoille, joten sopiva sisäänosto löytyy varmasti jokaiselle pelaajalle. Minimi sisäänosto käteispöytiin on usein 20 alkupanoksen verran ja maksimi sisäänosto 100 alkupanoksen verran. Mikäli panokset ovat esimerkiksi 2€/4€, niin voit ostaa itsesi sisään 200 eurolla, mutta maksimi sisäänosto on 400 euroa. Alapuolelle olemme listanneet yleisimmät käteispanokset nettipokerissa sekä termit, joilla panostustasoja kutsutaan:

 • Micro (0,01€/0,02€ aina 0,05€/0,10€ asti)
 • Low (0,10€/0,25€ aina 0,50€-1,00€ asti)
 • Medium (1,00€/2,00€ aina 4,00€/8,00€ asti)
 • High (5€/10€+)

POKERI & TURNAUKSET

Turnaukset ovat kenties nettipokerin suosituin pelimuoto. Turnauksia järjestetään laidasta laitaan, jonka ansiosta erilaisia pokeriturnauksia on saatavilla kellon ympäri kaikille pelaajatyypeille. Saatavilla on pokeriturnauksia kaikenkokoisille pelikassoille, sillä nettipokeriturnausten sisäänostot vaihtelevat 0 eurosta tuhansiin euroihin asti. Käytännössä kaikki pokeriturnaukset toimivat siten, että ostat itsellesi lipun turnaukseen esimerkiksi 100 eurolla, jolla saat tietyn määrän pelimerkkejä turnaukseen. Kaikilla pelaajilla on turnauksen alussa sama määrä merkkejä eli chippejä, joten kaikki pelaajat lähtevät turnaukseen samoista lähtökohdista. Usein pokeri turnausten alussa kaikilla pelaajilla on 5000 merkkiä ja alkupanokset eli blindit lähtevät liikkelle 10/20 pelimerkistä. Blindit nousevat turnauksesta riippuen esimerkiksi 15 minuutin välein, jonka ansiosta peli etenee eikä jämähdä paikoilleen.

Turnausten palkintopotit vaihtelevat sisäänoston ja pelaajamäärän mukaan. Palkintopottien lisäksi palkittujen pelaajien määrään vaikuttaa turnaukseen osallistuvien pelaajien määrä. Pokerisivusto tekee tuottonsa siten, että esimerkiksi 215 euron sisäänoston turnauksesta 200 euroa menee suoraan turnauksen palkintopottiin, ja 15 euroa menee turnauksen järjestävälle pokeriyhtiölle. Nettipokeri -turnausten rakenne vaihtelee paljon eri turnausten välillä, jonka ansiosta jokaiselle pelityylille on tarjolla mieluisia turnauksia. Turnausten välillä on eroa myös niiden sisäänostojen kanssa, sillä joihinkin turnauksiin voit ostaa itsesi uudestaan sisään, mikäli satut häviämään kaikki pelimerkkisi. Alapuolelle olemme listanneet muutaman erilaisen turnausmuodon. 

Pokeriturnaukset tarjoavat suuret palkintopotit!

Freeze Out –turnaukset

Freeze Out –turnauksissa et voi ostaa itseäsi takaisin turnaukseen, jos häviät kaikki merkkisi. Turnauksesi on ohi, mikäli häviät kaikki pelimerkkisi, jonka vuoksi Freezeout –turnauksissa pelataan usein selvästi Rebuy –turnauksia varovaisemmin.

Rebuy Turnaukset

Rebuy –turnauksissa voit ostaa itsesi takasin turnaukseen, mikäli onni ei ole ollut puolella ja olet hävinnyt kaikki pelimerkkisi. Osa pokeriturnauksista sallii loputtomat rebuyt eli takaisinostot, mutta osa turnauksista sallii vain yhden rebuyn. Rebuy on sallittu turnauksen alussa tietyn aikaikkunan aikana, joka voi olla esimerkiksi yksi tai kaksi tuntia. Ensimmäisessä esimerkissä voit ostaa itsesi takaisin peliin turnauksen ensimmäisen tunnin aikana. Rebuyn lisäksi rebuy-turnauksissa on usein saatavilla Add-on eli lisäosto. Voit ostaa lisämerkkejä itsellesi rebuy-ikkunan aikana, jonka lisäksi lisämerkkeihin on mahdollisuus usein myös ennalta määrätyn tauon aikana Rebuy-mahdollisuuden poistumisen jälkeen. Turnaus muuttuu Freeze Out –turnaukseksi, kun rebuy ei ole enää mahdollista. 

Sit & Go -turnaukset 

Sit & Go –turnaukset ovat saavuttaneet valtavan suosion nettipokerin ansiosta, jonka ansiosta vastaavat turnaukset ovat levinneet myös livepokerin pariin. Yhden pöydän Sit & Go turnauksien lisäksi tarjolla on myös useamman pöydän Sit & Go -turnauksia. Sit n Go -turnaukset ovat todella helppoja, sillä sinun ei tarvitse kuin klikata rekisteröinti –nappia ja olet mukana turnauksessa! Heti kun osallistujamäärät Sit & Go –turnauksissa on täynnä – turnaus alkaa. Yhdeksän hengen Sit n Go turnauksissa yleensä kolme viimeisenä jäljellä olevaa palkitaan. Kuuden hengen turnauksissa palkitaan kaksi parasta pelaajaa, joista ensimmäiseksi sijoittunut palkitaan selvästi toiseksi sijoittunutta paremmin. 

Satelliitit

Satelliitit mahdollistavat pääsyn suuriin pokeri turnauksiin halvalla tai jopa ilmaiseksi. Satelliitteja järjestetään lähes kaikkiin suurimpiin ja kalleimpiin pokeriturnauksiin, joita ovat muun muassa WSOP, WCOOP, SCOOP, WPT, EPT ja muut turnaukset. Ilmaisia satelliittiturnauksia eli freerolleja järjestetään usein, ja ilmaisista satelliiteista on mahdollista päästä jopa suoraan kalliimpiin turnauksiin tai edetä seuraavaan satelliittiin. Esimerkkinä käytämme 5000€ sisäänoston pokeriturnauksia, joihin järjestetään usein 50€ osallistumismaksun omaavia satelliitteja. Satelliitissa menestymällä voit saavuttaa paikan 5000 euron turnauksesta vain 50 euron maksulla, joten satelliittiturnausten avulla voit päästä todella isoihin turnauksiin edullisesti!

Parhaat pokerisivut löydät täältä>>

TSEKKAA PARHAAT POKERIBONUKSET!

Järjestä: