Vedonlyönnin suositut kohteet

Urheiluvedonlyönti tai pelkkä vedonlyönti on rahapelaamisen tunnetuimpia muotoja, jota pystyy harrastamaan myös verkossa vaivattomasti. Suomalaiset pelaajat ovat uhkapelikansaa, joten myös vedonlyönti on yksi maamme suosittuja rahapelejä. Mitkä sitten ovat suosittuja lajeja vedonlyönnin sisällä? Ovatko kaikki urheilua, vai voiko lyödä vetoa muustakin? Tässä artikkelissa avaamme muutamia tärkeimpiä kohteita.

F1

F1-vedonlyönti (eli Formula 1) on korkealla pistesijoissa, eikä kenenkään pitäisi ihmetellä miksi. Keke Rosbergista alkaen suomalaiset ovat olleet kiinnostuneita kilpa-autoilusta, Mika Häkkisen ja Kimi Räikkösen avittaessa asiaa omalta osaltaan. Koska mukana on ollut suomalaisia kuskeja, on siitä tullut erityisen rakas vedonlyöntikohde katajaiselle kansallemme. F1-vedonlyönnissä on monipuolisia kohteita, sillä siinä voidaan tehdä vetoja aika-ajosta, voittajista, kaudesta, talleista ja monesta muusta erikoisvetoja unohtamatta.  

Jääkiekkoa urheiluveikkauksessa

Tätä nyt ei tarvitse varmaan mitenkään selitelläkään. Jääkiekko on kansallislaji (okei, ei virallisesti, mutta kuitenkin), joten se on auttanut tekemään kohteista monipuolisia. Vedonlyöntiä voi harrastaa Liiga-sarjasta, mutta myös Suomi-sarjasta ja Mestiksestä. Arvokisat ja NHL ovat myös kiinnostavia, mutta niin on myös KHL.

Nyrkkeily

Suomalaiset menestyvät silloin tällöin mukavasti nyrkkeilyssä, joten ei ole ihme että se on urheiluveikkauksen suosikkeja vuodesta toiseen. Nyrkkeilystä on tullut suosittu myös muuten kuin silloin kun suomalaiset ovat mukana. Lajissa nähtävät superstarojen ottelut kiinnostavat maailmanlaajuisesti, joten niissä liikkuvat mukavat rahat. Tässä voidaan lyödä vetoa vaikkapa voittajasta, ottelun ratkaisutavasta, erien kokonaisluvusta ja monesta muusta.

Virtuaaliurheilu vedonlyöntikohteena

Virtuaaliurheilusta tulee varmasti monelle mieleen e-urheilu. Se ei ole kuitenkaan sitä, vaan virtuaaliurheilussa veikataan urheiluotteluista, jotka ovat rakennettu tietokonepohjaisesti. Urheilulajit ovat seurattavissa ruudulta samaan tapaan kuin oikeat lajit, mutta kyseessä on tietokonesimulaatio. Parhaiten tätä voisi ajatella vaikkapa tietokonepelin seuraamisena, jossa lyödään vetoa voittajasta. Ihmiset eivät kuitenkaan ole ohjastamassa urheilijoita tai joukkueita, vaan tietokone arpoo tuloksen ja näyttää tapahtumat sen mukaan, toki niin että kertoimet eivät heitä koko aikaa häränpyllyä. Virtuaaliurheilun pariin opastaa mm. Nopeampi -rahapelisivusto.

e-sports, e-urheilu, kilpapelaaminen

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta myös siksi että kaikki (edes monet e-sports -ammattilaiset) eivät miellä e-urheilua urheiluksi, eivätkä halua kutsua sitä sillä nimellä. Siksi kilpapelaaminen on tulossa myös vakituiseen käyttöön. Suomessa laji on kovassa suosiossa ja se on erinomainen vedonlyöntikohde. Sen suurimmissa turnauksissa on järjettömän suuret palkintorahat, joissa perinteinen urheilu jää pahasti jälkeen. e-sports on siis eri asia kuin virtuaaliurheilu, sillä e-sportsissa kisaavat oikeat ihmiset.

Laukka- ja vinttikoirakisat 

Vinttikoirakilpailut ovat vähän erikoisempi laji suomalaisesta näkökulmasta, mutta tiesittekö että Suomessa on runsaasti harrastajia tässä lajissa. Suomalaiset ovat muutenkin koirakansaa, sillä koiria on kotitalouksissa paikoin enemmän kuin lapsia. Näissä kisoissa voidaan lyödä ns. Forecast-vetoja, joita kutsutaan myös suoravedoiksi. Mukana ovat myös käänteiset vedot ja yhdistelmävedot sekä Tricast-vedot. Viimeksi mainituissa kohteita pitää olla vähintään viisi. Tällaisia

Golf

Vaikka Suomen kesä on lyhyt, ovat suomalaiset innostuneita golfista. Ja mikä ettei, sopiihan se penkkiurheiluksikin mainiosti. Golfin PGA Tour ja European Tour sisältävät vetovaihtoja vaikka kuinka paljon. Vetoa voi lyödä golfista vaikkapa turnauksen voittajasta, H2H-kohteista ja parhaista sijoituksista. Golfista vedonlyöjät voivat etsiä netistä todennäköisyyslaskelmia, joita riittää lajin suosion vuoksi runsaasti.