Suomalaiset vedonlyöntisivut kuten Nopeampi.com

Vedonlyönti yhdistetään usein pelkästään urheiluveikkaukseen, kuten jalkapallon, jääkiekon, koripallon, tenniksen ja lukuisten muiden lajien kohteiden vedonlyöntiin. Useimmat ja parhaimmat vedonlyöntisivut kuitenkin tarjoavat erikoisempiakin kohteita, joista osa liippaa jonkin verran urheilua ja osa taas ei ollenkaan. Kohteet ovat kuitenkin usein todella mielenkiintoisia ja hauskoja, joten tässä artikkelissa katsastetaan vedonlyönnin erityiskohteita.

Politiikkaa ja viihdettä

Politiikka on esimerkiksi erinomainen vedonlyönnin kohde, sillä päivän politiikka aiheuttaa edelleen kiivasta keskustelua ja suuria tunteita. Sitä aiheuttavat erityisesti myös äänestäminen, oli sitten aiheena vaikkapa Euroopan unionista eroaminen, pääministerin tai presidentin valinta tai sitten vaikkapa kunnallisvaalit. Näistä saa aikaan erilaisia vetotyyppejä – tietenkin aiheena voi olla se, kuka/ketkä voittavat äänestyksen mutta myös se, milloin äänestystulosratkeaa ja moni muu aiheeseen olennaisesti liittyvä seikka. Poliittisten vedonlyöntien ei tarvitse olla aina niin tosissaan tehtyä, vaan on tervettä vähän nauraakin poliitikkojen kustannuksella.  

Useilla vedonlyönnin sivuilla on omana kategorianaan viihde. Tähän liittyvät monet tapahtumat ja asiat. Julkkisten elämästä saa paljon kohteita aikaan, esimerkiksi silloin kun heille on syntymässä jälkikasvua. Sukupuolen arvaaminen on suosittu veikkauskohde. Julkkikset ovat usein myös tv-ohjelmissa kilpailemassa, joten voittajan tai häviäjän veikkaaminen on erittäin hauska kohde vedonlyöjille. Se voi olla myös silloin, vaikka ohjelmassa ei kovin suuria julkkiksia olisikaan – heistä on kuitenkin tulossa sellaisia, kuten esimerkiksi laulukilpailut ovat usein osoittaneet.  

Seuraavia Euroviisuja odotellessa

Laulukilpailusta puheenollen – mikäpä olisi mukavampaa kuin veikata seuraavien Euroviisujen voittajat ja häviäjät? Myös Oscareiden ja Grammyjen sekä Emmyjen voittajia on usein tarjolla viihde-kategoriassa veikattavina.  Se näissä kilpailuissa ja tv-ohjelmissa on mukavaa, että niitä tulee joka vuosi uudestaan, joten veikkaaminen ei lopu hetkeen. Internet on myös pienentänyt maailmaa niin, että suomalainen voi veikata vaikkapa Brittien laulukilpailujen voittajia – tai oikeastaan minkä tahansa maan, jos haluaa.

Erikoisten kohteiden veikkaaminen ei ole enää vaikeaa pelaajalle, koska kohteita löytyy useimmista vedonlyöntisivustoista. Suomalaisista vedonlyöntisivustoista Nopeampi.com tarjoaa erikoisia lajeja kategoriassa Spesiaalit. Lajit voivat olla nimettynä eri sivustoilla eri tavoilla, mutta “spesiaalit” kertovat tällaisesta kaiken olennaisen. Kirjoitushetkellä Nopeampi.comin erikoisia lajeja olivat:

  • Norjan spesiaalit
  • Annual Academy Awards
  • BBC Sports Personality
  • Mercury Music Prize

Elektronista ja virtuaalista urheilua

Moni voi ajatella että eSports ja virtuaalinen urheilu eivät kuuluisi urheiluun ollenkaan (vaikka esports on usein suositumpaa kuin “tavallinen urheilu”), mutta niin paljon ihmisiä on tästä eri mieltä, että ne löytyvät kuitenkin omista kategorioistaan urheilun seasta. Useimmiten nämä eivät ole kuitenkaan siellä viihteen tai spesiaalien puolella, vaikka varsinkin virtuaaliurheilu ei ole käytännön urheilua lainkaan. eSportsissa sentään pelaavat aidot joukkueet ja ottelut ovat fyysisestikin usein rankkoja joukkueille.

Virtuaaliurheilussa taas seurataan tietokoneen arpomaa matsia, joten se on vähän kuin satunnaisia tuloksia tarjoavaa videopeliä seuraisi. Joillakin kasinoilla virtuaaliurheilu on kuvattu sanalla fantasiaurheilu, joka kieltämättä kertoo siitä kaiken olennaisen.

Joka tapauksessa lajilla ja sen toteutustavalla ei ole väliä, kunhan pelaaja voi olla varma että lopputulos ei ole suunniteltu, vaan se riippuu joko ihmisten rehellisestä pelaamisesta ja tuurista, tai sitten tietokoneen satunnaislukugeneraattorin tuottamasta satunnaisesta tuloksesta.

Valitse luotettava nettisivusto

Siksi kannattaakin valita pelipaikakseen sellainen sivusto, joka on luotettava kaikin puolin. Tällaisen sivuston tunnistaa esimerkiksi siitä, onko sivustolla asianmukainen lisenssi. Esimerkiksi Maltan ja Viron pelilisenssit ovat luotettavia. Kaupan päälle myös niistä saadut voitot ovat verovapaita suomalaiselle pelaajalle. Lisenssin ohella kannattaa lukea arvosteluita, sillä verkossa huono maine kiirii yllättävän kauas ja todella nopeaa. Suomalaisen pelaajan kannattaa tarkistaa myös sopivat maksutavat itselleen. Siihen kannattaa kiinnittää myös huomiota, onnistuuko voittojen nostaminen samalla tavalla kuin millä tallettaa.