Rahapeliala liittyy urheiluareenoiden tasa-arvon ja HLBT:n hyväksi tehtyyn kampanjaan

Maltalainen kasinojätti Casumo Group, joka on tunnettu myös vedonlyönnistään, on sopinut osallistumisesta Rainbow Laces -kampanjaan, joka on käynnissä brittiläisillä jalkapallokentillä, englantilaisen jalkapalloseura Reading FC:n kanssa tekemänsä yhteistyön välityksellä. 

Tällä kertaa yhteistyön tarkoitus on tuoda näkyvyyttä niin tasa-arvolle kuin HLBT-yhteisön tuomalle syrjinnälle sekä kertoa, kuinka jokainen on tervetullut jalkapallomaailmaan, taustasta riippumatta. 

Tämän tärkeän sanoman saattama Stonewall Rainbow Lace -kampanja on ollut käynnissä jo vuodesta 2013 lähtien ja tämä on toinen kerta kun Casumo ottaa siihen osaa Reading FC:n kanssa.

Sateenkaaren sävyjä logoon ja jalkapallokentälle

Casumo ei ole valinnut Reading FC:ia yhteistyökumppanikseen sattumalta, vaan Casumon 

vedonlyönti on toiminut sen sponsorina vuodesta 2019 lähtien. Sen logo on siis näkynyt joukkueen paidoissa tätä aikaisemmin. Tämä yhteistyösopimus tuo kuitenkin aivan uutta syvyyttä kumppanuuteen.

Casumon logossa tullaa näkemään muutos, koska yritys tulee ottamaan käyttöönsä punaisen sydämen tutun logonsa tilalle. Readingin fanit taas tulevat näkemään sen kotiareenan jalkapallomaalin valkoisen verkon korvattavan sateenkaarenvärisellä vastaavalla sekä tutut satenkaarenväriset kengännauhat pelaajien jaloissa. Sateenkaareenvärit ovat tunnusomaisia juuri HLBT-yhteisölle.

FC Reading on esitellyt sateenkaarenvärisiä verkkojaan myös aikaisemmin Casumon kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta, ja tehnyt täten selväksi halunsa osoittaa tukeaan HLBT-yhteisölle ja tasa-arvoisemman yhteiskunnan sekä jalkapallon puolesta.

Mikä Rainbow Laces -kampanja on?

Kampanja polkaistiin käyntiin vuonna 2013 ja sen takana on Stonewall-järjestö, joka ajaa HLBT-yhteisön tasa-arvoa. Rainbow Lacesin tarkoitus on herättää huomiota urheiluareenoilla esiintyvään sukupuolivähemmistöjen syrjintään ja kiusaamiseen. Yhteisön mukaan jop 72 prosenttia jalkapallofaneista ovat kuulleet LHBT-vastaisia kommentteja jalkapallo-otteluiden aikana viimeisen viiden vuoden aikana.

Lisäksi jopa 43 prosenttia HLBT-ihmisistä tuntevat, etteivät he ole tervetulleita julkisiin otteluihin. Kaikkiin näihin asioihin puuttuva ja pöydälle nostava Rainbow Laces -kampanja pyörii etenkin Valioliigassa ja sitä alemmilla englantilaisilla jalkapallotasoilla sekä jotkut rugby-joukkueet ovat myös ottaneet siihen osaa.

Erilaisten joukkueiden tekemien ilmausten lisäksi myös pelaajat käyttävät sateenkaarenvärisiä kengännauhoja, josta kampanjan nimi juontuu. Kuka tahansa voi myös osoittaa kannatustaan ostamalla kengännauhoja netistä.  

“Urheilu on kaikkia varten”

Casumo ja myös suomalaisille tuttu Reading FC haluavat osoittaa, että urheilu sopii ihan kaikille ja jokainen on tervetullut sen pariin. Casumo Groupin vedonlyöntimarkkinoinnin johtaja Mark Strijbosch kertoo yrityksen olevan ilahtunut pystyessään osoittamaan tukensa Rainbow Laces -kampanjaan jo toista kertaa ja olemaan mukana luomassa hyväksyvämpää sekä parempaa tulevaisuutta urheiluun. 

Reading FC:n valmentajan Veljko Paunovićin mukaan taasen “jalkapallo ei ole pelkkä peli vaan elämäntapa”. Täten jalkapallon pitäisi pystyä myös murtamaan ne rajat, joilla ihmisiä erotellaan toisistaan. Kaikkien tulisi yhdistyä jalkapallon ääreen eikä se saisi erottaa ketään yhteisöstään. 

Hänen mielestään “jalkapallo on kaikkien nautittavaksi tehty urheilu, jossa yhteisöllisyys on sen keskiössä”. Hänen mielestään sen tulisi tulevaisuudessakin olla avoin ja hyväksyvä ihan jokaiselle. 

Samalla kun brittiläistä jalkapalloyhteisöä on herätetty ajattelemaan lajia aivan uudessa valossa, myös muutkin vedonlyöntiyritykset ovat ottaneet osaa kampanjaan. Reading FC:n ensimmäinen kannanotto kampanjassa eli sateenkaarenväriset verkot nähtiin 11. joulukuuta. Tuolloin seuran naisjoukkue ja omassa sarjassaan kahdeksantena oleva  Reading FC Women vastaanotti kotiareenallaan nykyisen sarjakakkosen, Chelsean. Reading voitti ottelun 1-0.