Mikä on Texas Holdem ja miten sitä pelataan?

Texas Hold’em on suosituin nettipokeripeli. Se on pokerivariaatio, jossa jokaiselle pelaajalle jaetaan kaksi kuvapuoli alaspäin olevaa korttia ja pöydän keskelle asetetaan viisi kuvapuoli ylöspäin olevaa yhteiskorttia. Pelin tarkoituksena on muodostaa paras mahdollinen pokerikäsi hyödyntäen mitä tahansa kahden oman kortin ja viiden yhteiskortin yhdistelmää.

Texas Hold’emissa käsien arvojärjestys on seuraava: kuningasvärisuora, värisuora, neljä samaa, täyskäsi, väri, suora, kolme samaa, kaksi paria ja yksi pari.

Jos olet aloitteleva Texas Hold’em -pelaaja, sinun kannattaa ensin opetella käsien arvojärjestys (kuten yllä mainittu). Kun tunnet käsien arvot, pystyt paremmin ymmärtämään pelin kulkua ja strategioita.

Ohjeita miten Texas Holdem pelataan

Texas holdem -pokerin säännöt

Texas Holdem -pokerin perusperiaatteet ovat yksinkertaiset ja helpot ymmärtää. Pelin alussa jakaja asettaa pienen blindin vasemmalla puolellaan olevan pelaajan eteen ja ison blindin seuraavan pelaajan eteen. Tämän jälkeen jokainen pelaaja saa kaksi omaa korttia kuvapuoli alaspäin.

Ensimmäisen panostuskierroksen aloittaa ison blindin vasemmalla puolella oleva pelaaja, joka voi joko maksaa, korottaa tai luovuttaa. Maksaminen tarkoittaa ison blindin summan maksamista, korottaminen vähintään ison blindin summan kaksinkertaistamista, ja luovuttaminen korttien pois jättämistä  ja kierrokselta poistumista.

Seuraavaksi jakaja paljastaa kolme yhteistä korttia pöydän keskelle kuvapuoli ylöspäin, jota kutsutaan flopiksi. Toinen panostuskierros alkaa jakaja vasemmalla puolella olevasta pelaajasta, joka voi joko tarkistaa eli jättää panostamatta tai asettaa panoksen, joka on vähintään ison blindin määrä.

Jakaja jatkaa paljastamalla vielä kaksi yhteistä korttia (turn ja river) pöydälle, minkä jälkeen alkaa kolmas ja viimeinen panostuskierros. Se alkaa samoin kuin toinen panostuskierros, eli jakajan vasemmalla puolella olevasta pelaajasta, joka voi joko tarkistaa tai panostaa vähintään ison blindin määrän verran.

Viimeisen panostuskierroksen jälkeen vähintään kaksi pelaajaa, jotka ovat vielä mukana pelissä, osallistuvat showdowniin. Pelaajat paljastavat korttinsa, ja paras käsi voittaa.

Nyt kun tiedät Texas Holdem –pokerin perussäännöt, voit aloittaa pelin pelaamisen ja nauttia sen jännityksestä!

Säännöt Texas Holdem pokeriin

Texas Hold emin pelaaminen – Floppi

Texas Hold’em -pokerin pelaaminen on jännittävää ja hauskaa, ja floppi on usein käden ratkaiseva vaihe. Tässä vaiheessa pelaajat muodostavat vahvimmat kätensä ja rahaa voitetaan tai menetetään suuria summia. Pelin alussa asetetaan blindit ja jaetaan taskukortit, minkä jälkeen ensimmäinen panostuskierros alkaa.

Kun panostuskierros on päättynyt, jakaja asettaa kolme yhteistä korttia kuvapuoli ylöspäin pöydälle, jolloin syntyy floppi. Tämän jälkeen pelaaja jakajan vasemmalla puolella voi joko tarkistaa tai panostaa. Tarkistaminen tarkoittaa, että pelaaja ei aseta panosta ja siirtää vuoron seuraavalle pelaajalle. Panostamalla pelaajan on asetettava vähintään ison blindin suuruinen panos.

Muiden pelaajien on tämän jälkeen joko maksettava, korotettava tai luovutettava. Maksaminen tarkoittaa samaa panosta kuin tehty panos, korottaminen vähintään kaksinkertaistaa panoksen ja luovuttaminen poistaa pelaajan kädestä.

Texas-pokerin pelaaminen – Turn

Seuraava jaettava kortti on turn, joka on neljäs yhteinen kortti. Tässä vaiheessa pelissä myös panostetaan ja rahaa liikkuu runsaasti. Turnin jälkeen toistetaan samat vaiheet kuin flopin jälkeen: tarkistaminen, panostaminen ja muiden pelaajien reagoiminen panoksiin.

Texas Holdemin pelaaminen – The River

Viimeinen jaettava kortti on river, joka on viides yhteinen kortti. Riverin jälkeen pelataan vielä viimeinen panostuskierros samalla tavalla kuin aiemmissa vaiheissa.

Jos viimeisen panostuskierroksen jälkeen on yhä useampi kuin yksi pelaaja jäljellä, he kohtaavat showdownin. Tässä vaiheessa pelaajat paljastavat korttinsa ja paras käsi voittaa. Voiton voi ratkaista myös bluffaaminen tai vastustajan pelottelu, mutta yleensä paras käsi vie potin.

Kuinka pelata Texas Hold emia verkossa

Haluatko kokeilla Texas Hold’emia? Liity GGPokeriin ja aloita pelaaminen heti! Nyt kun tunnet pelin kulun ja strategiat, voit pelata sekä verkossa että lähimmällä kasinollasi. Muista pitää mielesi rauhallisena ja nauttia pelaamisesta. Onnea peleihin!