Tennis

10.01. WTA Abu Dhabi: Sabalenka – Jabeur | Jatkuuko Sabalenkan voittoputki?

Alkaa 10.01.2021 Klo. 08:00
10.01. WTA Abu Dhabi: Sabalenka – Jabeur | Jatkuuko Sabalenkan voittoputki?

Abu Dhabin WTA-turnauksen kolmannella kierroksella päästään seuraamaan mielenkiintoista kohtaamista, kun valkovenäläinen Aryna Sabalenka saa vastaansa tunisialaisen Ons Jabeurin. Jatkuuko Sabalenkan voittoputki, vai marssiiko Jabeur jatkoon?

Sabalenka voittoputkessa

Valkovenäläinen Sabalenka kasvatti voittoputkensa jo 11 ottelun mittaiseksi, kun hän kaatoi turnauksen toisella kierroksella australialaisen Ajla Tomljanovicin. Maailmanlistan kymmenentenä  majaileva Sabalenka aloitti ottelun loistavasti, mutta valkovenäläisen lukuisten pakottamattomien virheiden ansiosta Tomljanovic onnistui nousemaan mukaan taisteluun erävoitosta. Sabalenka onnistui kuitenkin kasaaman itsensä kokoon juuri oikealla hetkellä, murtaen australialaisen ensimmäisen erän 12. pelissä. Tomljanovic onnistui laittamaan 22-vuotiaan Sabalenkan ahtaalle myös toisessa erässä, mutta lopulta aussin puhti ei enää riittänyt, ja valkovenäläistähti marssi erävoittoon 6-4 lukemin.

Sabalenka päätti viime vuoden kahteen turnausvoittoon, kun hän nosti mestaruuspokaalia niin Ostravan kuin Linzin WTA-turnauksissa. Uusi kausi ei kuitenkaan käynnistynyt kovinkaan ruusuisissa merkeissä, sillä Sabalenka oli suurissa vaikeuksissa Polona Hercogia vastaan Abu Dhabin ensimmäisellä kierroksella. Isokokoinen slovenialainen hallitsi palloa avauserässä suvereenisti, mutta aivan kuten Tomljanovicia vastaan, onnistui Sabalenka nousemaan henkiin ratkaisevalla hetkellä. Valkovenäläinen nousi erävoittoon tiebreakin kautta, eikä Hercog kyennyt enää löytämään tarvittavia lääkkeitä comebackia varten.

Sabalenka on lyöntivoimaltaan yksi Tourin vahvimmista lyöjistä, mutta pakottamattomat virheet ovat olleet 22-vuotiaan nuorukaisen murheenkryyni. Valkovenäläinen ei ole parhaimmillaan palloralleissa, joissa hän joutuu lyömään palloa liikkeestä. Tämän vuoksi Jabeur on Saballe viheliäinen vastus, sillä tunisialainen kykenee taidokkuudellaan pakottamaan vastustajansa hyvinkin voimakkaaseen liikkeeseen pisteiden sisällä.

Jabeurilla takana erinomainen kausi

Tunisialainen Jabeur pelasi viime kaudella läpimurtokautensa. Jabeur saavutti kauden aikana ensimmäisen puolivälieräpaikkansa Grand Slam -tasolla, ja hän ylsi WTA-turnauksissa puolivälieriin yhteensä kahdeksan kertaa. Tunisialaisen tasaisuus palkittiin parantuneella ranking-sijoituksella, sillä hän nousi ensimmäistä kertaa WTA-rankingin top-35 sijoille. Tällä hetkellä Jabeur on listan 31. sijalla, mutta mikäli otteet jatkuvat nähdyn kaltaisina, on Jabeurilla kaikki mahdollisuudet murtautua 25 parhaan pelaajan joukkoon tulevan kauden aikana.

Jabeur alotti Abu Dhabin turnauksen hienolla voitolla, kun hän kaatoi tiukan väännön jälkeen venäläisen Anastasia Pavlyunchenkovan 7-6(3), 6-3 lukemin. Toisella kierroksella Jabeur joutui kuitenkin hieman tiukempaan paikkaan, kun karsintojen kautta turnaukseen mukaan päässyt Kateryna Bondarenko nappasi avauserän itselleen 5-7 lukemin. Jabeur onnistui kuitenkin nostamaan tasoaan toisessa erässä, eikä ukrainalainen Bondarenko pysynyt enää 26-vuotiaan tunisialaisen perässä.

Jabeur on tunnettu monipuolisena lyöjänä, joka kykenee ratkaisemaan pisteitä niin kämmenellä, kuin rystyllä, Jabeurin erityinen vahvuus on slice-lyönti, joka pakottaa vastustajat vaikeisiin lyöntiasentoihin. Tämän lisäksi Jabeur omistaa todella vahvan flat-kämmenen, jolla hän pystyy juoksuttamaan vastustajiaan. Jabeurin heikkous on hidas liike, joka korostuu palloralleissa, joissa vastustaja pääsee hallitsemaan tempoa.

Sabalenka vaikeuksissa?

Ottelun matchup on mielenkiintoinen, sillä Sabalenka on tunnettu yhtenä Tourin kovimmista lyöjistä, kun taas Jabeur omaa yhden maailman monipuolisimmista lyöntiarsenaaleista. Jabeurin yllätyksellisyys voi osoittautua Sabalenkalle todellisesti haasteeksi, sillä valkovenäläispelaaja ei ole vahvimmillaan sellaisia pelaajia vastaan, jotka kykenevät lyömään dropshotteja jopa baselinesta.

Sabalenka on toki ottelun selvä voittajasuosikki, mutta minään läpihuutojuttuna hänen jatkopaikkaa ei voi pitää. Jabeur kykenee aiheuttamaan ongelmia käytännössä kenelle tahansa pelaajalle maailmassa, ja Sabalenkan täytyykin kyetä selvästi parempaan esitykseen kuin esimerkiksi Tomljanovicia vastaan, sillä muuten tunisialainen tulee aiheuttamaan 22-vuotiaalle tähdelle suuria vaikeuksia.

Peleille napataan Jabeuria +3.5 tasoituksella, jolle tarjotaan vielä tällä hetkellä oikein herkullista kerrointa.

PELIVALINTA

Vihje: Jabeur +3.5 peliä Kerroin: 2.00
Lue kaikki Veikkausvihjeet, ja nappaa parhaat Vedonlyöntibonukset!