Veikkausliiga: TPS - IFK Mariehamn | Vedonlyöntivihjeet & Kertoimet    
Jalkapallo

14.9. Veikkausliiga: TPS – IFK Mariehamn | Saarelaiset ryöstöretkellä Turussa?

Alkaa 14.09.2020 Klo. 18:30
14.9. Veikkausliiga: TPS – IFK Mariehamn | Saarelaiset ryöstöretkellä Turussa?

Veikkausliigaa nähdään Turussa jälleen maanantaina, kun IFK Mariehamn saapuu TPS:n vieraaksi Veritas Stadionille. Pystyykö MIFK palaamaan takaisin voittojen tielle, vai nappaavatko isännät pisteet itselleen?

Turkulaisten kausi on ollut synkkä

TPS:n kausi on ollut vaikea, kuten jo ennen kautta osattiin ennakoida. Turkulaiset ovat ehtineet kauden aikana vaihtaa jo kertaalleen valmentajaansa, mutta suurta pelillistä edistystä valmentavaihdos ei ole tuonut. Jonatan Johanssonin luotsaama TPS on tällä hetkellä sarjataulukon toiseksi viimeisellä sijalla, kun turkulaisten takana on vain umpisurkea RoPS.

Turkulaisten suurimmat ongelmakohdat ovat liittyneet joukkueen maalintekoon, sillä TPS on tehnyt sarjassa vähiten maaleja yhdessä RoPSin kanssa. Hyvin kuvastavaa on esimerkiksi se, että turkulaisten sisäistä maalipörssiä johtavat kaksi maalia mieheen iskeneet Muhamed Olawale ja Aldayr Hernandez. Erityisesti pelinrakentamisen kanssa TPS:lla on ollut suuria ongelmia, sillä joukkue ei onnistu luomaan tarpeeksi laadukkaita maalipaikkoja. Maaliodottama turkulaisten otteluissa on ollut järjestään todella vaisu, eikä nähdyn kaltaisella hyökkäyspelaamisella pisteitä juuri kerätä.

Saarelaiset pelaavat viihdyttävää futista

IFK Mariehamn on pelannut kauden aikana pirteää jalkapalloa, ja erityisesti Turussa jalkapallo-oppinsa saanut Albion Ademi on pelaamassa todellista läpimurtokautta. Kosovon maajoukkuetta edustava Ademi on paukuttanut kauden aikana jo 12 maalia, joka oikeuttaa Veikkausliigan maalipörssin ykkössijaan. Viime ottelussa FC Lahtea vastaan Ademi oli jälleen voiton takuumiehenä, kun 21-vuotias laituri nosti kahdella maalillaan MIFKin 2-0 -tappioasemasta 2-2 -tasapeliin.

Mariehamnin suurimmat ongelmat ovat löytyneet puolustuksesta, sillä omissa on heilunut turhankin herkästi. Joukkue ei liikoja peruuttele, sillä hyökkäyksiin lähdetään vauhdilla, eikä prässistäkään uskallusta puutu. Mikäli vastustajat onnistuvat puhkomaan MIFKin prässin tai saamaan pallonriiston aikaisessa vaiheessa, ovat saarelaiset usein helisemässä vastahyökkäysten kanssa. Kaikesta huolimatta MIFK on mielestäni selvästi sarjasijoitustaan parempi joukkue, sillä Lukas Syberyjskin miehistö pelaa laadukasta jalkapalloa. Mikäli joukkue onnistuu tiivistämään puolustuspelaamistaan, on joukkueella kaikki mahdollisuudet taistella entistäkin korkeammista sarjasijoituksista.

MIFKille tarjolla mukavia kertoimia

MIFK lähtee maanantai-illan otteluun kertoimien puolesta pienenä altavastaajana. Tätä asetelmaa emme kuitenkaan täysin allekirjoita, sillä vaikka saarelaiset eivät vieraissa kovinkaan hurjia pistemääriä ole napanneet, on se ollut pelillisesti selvästi illan isäntiä parempi. TPS ei ole kauden aikana vakuuttanut, eikä turkulaisten materiaalikaan ole illan vierailijoita parempi.

Vetolapulle napataan kohde ”IFK Mariehamn – Tasapeli ei vetoa”, jolle tarjotaan hyvää kerrointa.

PELIVALINTA

Vihje: IFK Mariehamn DNB Kerroin: 2.060
Lue kaikki vedonlyöntivihjeet, ja nappaa parhaat veikkausbonukset!