Jalkapallo

14.9. Veikkausliiga: FC Lahti – KuPS | Hakevatko kuopiolaiset täyden pistepotin itselleen?

Alkaa 14.09.2020 Klo. 18:30
14.9. Veikkausliiga: FC Lahti – KuPS | Hakevatko kuopiolaiset täyden pistepotin itselleen?

Veikkausliigaa nähdään jälleen maanantaina, kun KuPS saapuu FC Lahden vieraaksi Lahden Stadionille. Pystyvätkö isännät laittamaan hallitsevalle mestarille kampoihin, vai onko tulikuuman KuPSin laatu liikaa?

Lahden puolustuspelaaminen on ollut heikkoa

FC Lahti on pelannut kauden aikana hyökkäysvoittoista jalkapalloa, jossa ei turhia peruutella. Tämä oli toki odotettavaa, sillä Ilir Zenelin luotsaamat joukkueet ovat tunnettuja hyökkäysvoittoisista pelitavoistaan. Maaleja Lahden peleissä onkin nähty urakalla, sillä viidessä viime pelissä verkot ovat heiluneet peräti 19 kertaa. Joukkue on kuitenkin hyökännyt viime otteluissaan aivan liikaa puolustuksen kustannuksella, sillä vaikka Lahti on itse tehnyt maaleja hyvin, on myös omissa soinut melkoisesti. Tämä on näkynyt pistemenetyksinä, sillä kahdessa viime ottelussaan Lahti on sössinyt 2-0 -johdon, joka olisi ollut vältettävissä kurinalaisemmalla puolustamisella.

Lahtelaiset hyökkäävät erityisen kovaa laitojen kautta, sillä Kari Arkivuo ja Jean-Cristophe Coubronne nousevat voimakkaasti laitapuolustajien tonteilta mukaan hyökkäyksiin. Tämä kostautuu välillä kuitenkin pahoina vastahyökkäyksinä, mikäli vastustajajoukkueet onnistuvat riistämään pallon. Maanantaina Lahti joutuu tulemaan toimeen ilman muutamaa tärkeää pelaajaa, sillä Dmitry Imbongo, Henritse Eninful sekä aiemmin jo aiemmin mainittu Coubronne ovat pelikiellossa. Heidän lisäkseen mahdollisia poissaolijoita ovat avauksessa normaalisti pelaava toppari Mikko Viitikko, sekä ykkösmaalivahti Patrick Rakovsky, jotka olivat sivussa jo viime ottelusta.

Kuopiolaiset rullaavat voitosta voittoon

Hallitseva mestari KuPS on ollut viime viikkojen aikana hyvässä vireessä, sillä kuopiolaiset ovat voittaneet neljä viimeistä Veikkausliiga-otteluaan. Arne Ernlandsenin miehistö on pelannut erittäin aktiivista jalkapalloa, joka on aiheuttanut vaikeuksia jokaiselle kohdatulle joukkueelle. Kuopiolaiset prässäävät heti pallonmenetyksen jälkeen, ja mikäli mahdollisuus nopeaan hyökkäykseen aukeaa, ei KuPS-hyökkäys jää asiaa kahta kertaa miettimään. Toki KuPS pystyy myös rauhallisempaan pallonhallintaan, mutta vahvimmillaan joukkue on nopeissa hyökkäyksissä. Tämä sopii loistavasti FC Lahtea vastaan, sillä lahtelaiset ovat haavoittuvaisimmillaan vastahyökkäysten puolustamisessa. Nopeutta Zenelin miehistön alakerrasta ei liikaa löydy, ja laitapakit ovat usein nousseet korkealle mukaan joukkueen hyökkäyksiin.

KuPS teki elokuun lopussa muutaman pelaajahankinnan, jotka parantavat laadukasta rosteria entisestään. Kenties tärkein hankinta oli vasemman laitapuolustajan paikalla viihtyvä Artur Pikk, sillä alkukauden aikana toppari Nuno Tomas joutui pelaamaan laitapakkina. Pikk on Nuno Tomasia selvästi hyökkäysvoimaisempi pelaaja, joka tuo jälleen yhden aseen lisää kuopiolaisten hyökkäyspelaamiseen. Ernlandsen tuskin maanantaina aivan liikaa pelaajistoaan kierrättää, vaikka torstaina KuPS kohta Eurooppa-liigan karsinnoissa Slovan Bratislavan. Veikkausliigan mestaruustaistelu käy kuumana, jonka vuoksi KuPSilla ei ole varaa pelata täysin kakkosmiehistöllään, vaikka pelaajistosta löytyy laatua laajalta rintamalta. Muutama lepuutus on mahdollinen, mutta ne eivät KuPSin pelaamiseen juurikaan vaikuta.

Savolaiset vahvoilla

KuPS on materiaaliltaan Lahtea selvästi laadukkaampi joukkue, ja pelillisesti kuopiolaiset ovat viime otteluissaan olleet selkeästi lahtelaisia parempia. Lahti joutuu tulemaan toimeen ilman muutamaa tärkeää pelaajaa, joka nostaa KuPSin voittomahdollisuuksia entisestään, eikä Lahden pelityylikään ole optimaalinen kuopiolaisia vastaan. KuPSin vauhdikkaat ja vaaralliset vastahyökkäykset voivat olla Zenelin miehistölle liian kova pala purtavaksi, ja uskommekin KuPSin hakevan täyden pistepotin itselleen. Peleille nappaamme KuPSin suoraa voittoa herkullisella kertoimella.

PELIVALINTA

Vihje: KuPS -0.5 Kerroin: 1.909
Lue kaikki Veikkausvihjeet sekä Pitkävetovihjeet, ja nappaa parhaat Vedonlyöntibonukset!
VIHJEET
BONUKSET
NETTIKASINOT
POKERI