Jalkapallo

4.4 Valioliiga: Manchester United – Brighton | Jatkaako United vahvaa kotivirettään?

4.4.2021 Klo. 21.30
4.4 Valioliiga: Manchester United – Brighton | Jatkaako United vahvaa kotivirettään?

Sunnuntai-iltana Valioliigassa toisena oleva Manchester United kohtaa Brightonin, joka puolestaan joutuu taistelemaan putoamista vastaan. Ottelu alkaa klo 21.30.

United säilyy neljän joukossa

Manchester United lähtee kotiotteluunsa Valioliigan toiselta sijalta. Paikka neljän parhaan joukkoon on täysin omissa käsissä ja jopa todennäköinen, joten paikka ensi kauden Mestarien liigaan on näköpiirissä. Tämä olisikin tärkeää jatkuvuuden kannalta, vaikka edelleen joukkue ei ole voittanut mitään pitkään aikaan. Kokoonpanovalinnat ovat näyttäneet että toinen sija kiinnostaa Valioliigassa, joten panostusta sarjapeleihin löytyy.

Kuuden viime ottelun saldo Unitedilla on 3-2-1, tappio tuli ennen maajoukkuetaukoa Leicesterille FA cupissa. Eurooppa-liigassa joukkue eteni jatkoon kaatamalla lopulta AC Milanin, joten Unitedin pelit jatkuvat edelleen kahdella rintamalla. Joukkue ei ole saanut hyökkäyspelistään kaikkea irti viime kierroksilla, johtuen osittain myös usean hyökkäyspään pelaajan loukkaantumisista, mutta puolustuspelaaminen on ollut laadukasta. Kahdeksassa viime pelissään United on pitänyt maalinsa puhtaana kuudessa, joten puolustuspää on ainakin hyvässä iskussa. Anthony Martial jatkaa sivussa ja myös Marcus Rashford sekä Mason Greenwood ovat epävarmoja ottelukunnon suhteen, joten haasteet hyökkäyspäässä voivat edelleen jatkua. Bruno Fernandes kantaa isoa roolia joukkueen pelinrakentelussa.

Brighton joutuu vielä taistelemaan

Brighton on vastoin monia tilastotietoja vastaan ajautunut putoamiskamppailuun ja joutuu taistelemaan sarjapaikkansa puolesta. Ennen maajoukkuetaukoa joukkue otti kaksi tärkeää voittoa, kun se kaatoi Southamptonin ja Newcastlen. Sarjasijoitus on silti vasta 16, mutta eroa putoajan paikalle on jo kuusi pistettä. Ennen voittoja Brighton oli kolmen ottelun tappioputkessa, jossa se hävisi mm. West Bromwichille ja Crystal Palacelle, molemmat ottelut olivat täysin Brightonin voitettavissa.

Brighton on pelannut kohtalaisen tasaisen kauden, jossa sen ongelmaksi on muodostunut otteluiden voittamisen vaikeus. Joukkueen maaliodottama on suurempi kuin toteutunut, ja liian usein tasaiset ottelut kääntyvät tasapeleiksi tai jopa tappioiksi. Neal Maupay on kahdeksalla osumallaan Brightonin paras maalintekijä, mutta tulitukea muulta joukkueelta ei juurikaan tule. Myös Brightonilla on pelaajia sivussa, mutta enemmän keskikentän ja puolustuksen puolelta, mm. Adam Webster ja Tariq Lamptey ovat poissa.

United otteluparista vahvempi

Tällä kaudella vahvana vierasjoukkueena tunnettu United on petrannut myös kotonaan, sillä joukkue on pelannut jo seitsemän kotiottelua peräkkäin vailla tappioita. Vire on hyvä etenkin puolustuspäähän, ja loukkaantumisista huolimatta tulosta tulee hyökkäyspäässä vähintäänkin tyydyttävästi. Brighton taistelee sarjapaikastaan ja lähtenee otteluun puolustavalla taktiikalla. Brighton ei ole onnistunut Unitedia voittamaan vuoden 2018 jälkeen, ja Unitedin vire huomoiden vierasvoiton mahdollisuus on sunnuntaina pieni. Unitedin kotivoitto kuulostaa pelattavalta kohteelta, mutta alle 2.5 maalia kiinnostaa myös pelikansaa kovasti.

 

PELIVALINTA

Vihje: Manchester United Kerroin: 1.820
Lue kaikki Veikkausvihjeet sekä Pitkävetovihjeet, ja nappaa parhaat Vedonlyöntibonukset!

Talleta 25€ - Pelaa 75€

Neobet tarjoilee kaksi bonusvaihtoehtoa! 

– Kierrätys 5x bonus

– Minimikerroin 1,50