Jalkapallo

5.4 Valioliiga: Everton – Crystal Palace | Kotijoukkue jahtaa kärkikuusikkoa

5.4.2021 Klo. 20.00
5.4 Valioliiga: Everton – Crystal Palace | Kotijoukkue jahtaa kärkikuusikkoa

Maanantaina Valioliigassa on vuorossa kaksi ottelua. Klo 20.00 alkavassa matsissa Everton kohtaa Crystal Palacen.

Everton ei löydä tasaisuutta

Evertonin vire ennen maajoukkuetaukoa oli heikko, sillä joukkue hävisi kolme ottelua peräkkäin. Valioliigassa tuli tappiot Burnleyta ja Chelseaa vastaan, FA cupissa matka katkesi Manchester Cityn käsittelyssä. Tappioista huolimatta joukkue taistelee edelleen paikasta kuuden joukkoon ja Eurooppa-liigaan. Evertonin pahin vastustaja on joukkue itse, se ei meinaa löytää millään kenttätasapainoa kohdalleen ja puolustuspään virheet syövät pisteitä.

Kymmenen parhaan joukkueen joukosta Everton on päästänyt eniten maaleja. Joukkueen hyökkäyspää kestää vertailun Valioliigan kärkipään joukkueisiin, mutta puolustuspäätä pitäisi vahvistaa jatkossa paljon. Ero hyvän ja huonon pelin välillä on edelleen liian iso, sillä hyvää esitystä seuraa huono esitys ja päinvastoin. Yksittäisessä ottelussa Everton pystyy haastamaan minkä tahansa seuran Englannin sisällä. Jordan Pickford ja Fabian Delph jatkavat edelleen sivussa, joista miinusta isännille.

Palacen taistelutahto arvoitus

Crystal Palace on jälleen tutun tilanteen edessä kauden kääntyessä loppusuoralle. Joukkue on käytännössä varmistanut sarjapaikkansa ja motivaatiota pitäisi löytyä kauden loppuun pelaamiseen. Sijoitus Valioliigassa on 12 ja nousu ylöspäin näyttää vaikealta. Kuuden viime ottelun saldo on kohtuullinen 2-2-2, ennen maajoukkuetaukoa Palace voitti West Bromwichin kotonaan 1-0.

Palacen hyökkäyspeli on edelleen liikaa Wilfrid Zahan varassa. Joukkue hyökkää jopa 44% Zahan vasemmalta laidalta, ja yhdeksällä osumallaan Zaha on joukkueensa paras maalintekijä. Hyökkäyspäähän pelatessa Palace ei ole kovinkaan tehokas, vaan maaleja joukkue on koko kauden ajan tehnyt keskimäärin 1,07 ottelua kohden. Myöskään puolustuspeli ei ole ollut yhtä pitävää kuin aikaisempina kausina, joukkue on päästänyt ottelua kohden 1,62 maalia. Palacella on myös loukkaantumishuolia, kun puolustuksesta puuttuu usea runkopelaaja, kuten Clyne, Tomkins, Sakho ja Ferguson. Parhaimmillaan Roy Hodgson osaa edelleen tilkitä puolustuksen raot, mutta ohipelejäkin viime kierroksilla on tullut.

Kotivoitto kiikarissa

Evertonin kotietu ja suurempi pistetarve kannustavat pelaamaan kotivoiton puolesta. Parhaimmillaan Evertonin hyökkäyspää tekee tuhojaan, mutta viime kierroksilla tehot ovat alkukauteen verrattuna laskeneet. Palace on parhaimmillaan loistavasti puolustava joukkue, mutta mikäli Everton haluaa taistella paikasta kuuden joukkoon, pitäisi sen näistä otteluista saada maksimipisteet itselleen. Edellisistä kohtaamisista Palacea vastaan kotonaan Everton on voittanut kolme viimeisintä. Kotivoitolle tarjotaan sen verran pelattavaa kerrointa edelleen, että se houkuttaa kokeilemaan Evertonia.

 

PELIVALINTA

Vihje: Everton Kerroin: 1.840
Lue kaikki Veikkausvihjeet sekä Pitkävetovihjeet, ja nappaa parhaat Vedonlyöntibonukset!

Talleta 25€ - Pelaa 75€

Neobet tarjoilee kaksi bonusvaihtoehtoa! 

– Kierrätys 5x bonus

– Minimikerroin 1,50