Jalkapallo

Valioliiga: Burnley – Manchester United | Vierasjoukkue matkalla Valioliigan kärkeen

12.1.2021 Klo 22.15
Valioliiga: Burnley – Manchester United | Vierasjoukkue matkalla Valioliigan kärkeen

Viikolla pelataan jälleen Valioliigaa, kun Burnley kohtaa tiistaina vahvaan vireeseen päässeen Manchester Unitedin. Ottelu alkaa klo 22.15.

Burnley pois putoamiskamppailusta

Burnleyn tilanne on paranemaan päin Valioliigassa. Joukkue on noussut pois kolmen putoajan joukosta ja repinyt eroa putoamisviivaan viiden pisteen verran. Lisää hyviä uutisia tuli viikonloppuna, kun joukkue eteni jatkoon FA Cupissa kaatamalla MK Donsin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Kaikki kilpailut huomioiden Burnleyn kuuden viime ottelun saldo on 4-1-1.

Burnleyn suurin ongelma on edelleen maalinteon vaikeus. Yhdeksän tehtyä maalia viiteentoista otteluun on surkea suoritus, ja tällä osa-alueella joukkueen täytyy parantaa paljon. Chris Wood on kolmella osumallaan joukkueensa paras maalintekijä, muita yli yhden maalin miehiä joukkueesta ei löydy. Ashley Barnesilta odotetaan tehoja, Barnes on ollut viime vuosina joukkueensa johtava maalintekijä. Kokoonpanotilanne joukkueessa on hyvä, sillä kantilla ei isoja poissaoloja ole.

United parantanut paljon

Manchester United on sekin parantanut otteitaan kauden edetessä ja joukkue onkin viime viikkojen tulosten perusteella sarjakärjessä tasapistein Liverpoolin kanssa. Unitedilla on jopa peli vähemmän pelattuna kuin muilla kärkijoukkueilla, joten joukkueella on mahdollisuus nousta rästipelin myötä yksin sarjakärkeen. Kuuden viime ottelun saldo Unitedilla on 4-1-1, myös United voitti viikoloppuna FA Cupissa, kun se kaatoi sarjaporrasta alempana pelaavan Watfordin.

Bruno Fernandes on eittämättä joukkueensa tärkein pelaaja, Fernandes luo paikkoja ja viimeistelee itse, tälläkin kaudella tehot ovat jo 11+7. Myös muu joukkue on parantanut tekemistään ja United vaikuttaa erittäin tasapainoiselta nipulta. Maalivahtilanne on mielenkiintoinen, kilpailutilanne on saanut myös David De Gean parantamaan otteitaan. Kuudesta viime ottelustaan United on pitänyt maalinsa puhtaana kolmesti.

Pelivalinnat vierasjoukkueen kautta

United lähtee tiistain otteluun suosikkina vieraspelistä huolimatta. Itseasiassa United on Valioliigan toiseksi paras vierasjoukkue saldolla 6-1-0. Joukkueen peli on parantunut kautta linjan ja tehojen lisäksi myös joukkueen puolustuspeli on hyvää. Unitedin peli on nyt niin uomissaan, että joukkueen voittoa kuorrutettuna kotijoukkueen maalittomuudella kannattaa pelata. Burnleyn maalinteko on vaikeaa edelleen, eikä joukkue pysty luomaan kovinkaan montaa vaarallista maalipaikkaa ottelua kohden.

PELIVALINTA

Vihje: Manchester United voittaa päästämättä maalia Kerroin: 2.540
Lue kaikki Veikkausvihjeet, ja nappaa parhaat Vedonlyöntibonukset!