Jalkapallo

6.4 Mestarien liiga: Manchester City – Dortmund | City unelman perässä

6.4.2021 Klo. 22.00
6.4 Mestarien liiga: Manchester City – Dortmund | City unelman perässä

Mestarien liigan puolivälierät alkavat tiistaina. Illan toisessa ottelussa Manchester City kohtaa Dortmundin klo 22.00 alkaen.

City jahtaa suurta unelmaa

Manchester City on viittä vaille Valioliigan mestari, ja joukkueella on oiva sauma napata neljä eri pokaalia kuluvalta kaudelta. Joukkue on voittanut viisi viimeisintä ottelua peräkkäin ja kokenut vain yhden tappion useaan kuukauteen. Viime Valioliiga-kierroksella joukkue kaatoi sarjakolmosena pelanneen Leicesterin kliinisellä esityksellä 2-0-lukemin. Cityn peli on upeasti tasapainossa ja joukkue pitää mielellään palloa rakentaen kärsivällisesti hyviä maalintekopaikkoja.

Cityn vahvuus on joukkueen uskomattoman laaja materiaali. Leicesteriä vastaan joukkue lepuutti kevään ehdotonta tähtipelaajaa Ilkay Gundogania, joten saksalainen on lienee avauksessa Dortmundia vastaan. Kierrätyksen myötä Cityllä löytyy aina tuoreita jalkoja avaukseen ja raskaan kauden jäljet eivät näy niin selkeästi kuin monilla muilla joukkueilla. Kokoonpanotilanne joukkueelle on loistava, yhtään pelaajaa ei ole sairastuvalla.

Dortmundin vire heikko

Dortmundin kevätkausi on ollut hankala. Lisää vettä tupaan toi viikonloppuna koettu 1-2-tappio kotikentällä Frankfurtia vastaan. Tappion myötä sarjasijoitus Bundesliigassa on viides ja paikka kolmen joukkoon näyttää haastavalta. Kuuden viime ottelun saldo joukkueella on 2-2-2, mikä kertoo ailahtelusta. Mestarien liigassa paikka puolivälieriin irtosi Sevillaa vastaan maalierolla 5-4, ja nimenomaan puolustus on ollut akilleen kantapää joukkueella pitkin kautta.

Erling Halend on ollut kymmenellä osumallaan joukkueena kirkkain tähti Mestarien liigassa, ja tämän hetken Dortmund elää ja kuolee Halandin tehojen mukana. Loukkaantumistilanne joukkueessa on vaikea, sillä sivussa ovat Jadon Sancho ja Moukoko hyökkäyksestä, sekä Witzel ja Zagadou. Dortmund vaikuttaa väsähtäneeltä ja joukkue sortuu helppoihin virheisiin, joten ennusmerkit eivät vaikuta hyvältä City-ottelun alla.

Kotijoukkue määrää tahdin

Manchester City ansaitsee selkeän suosikin aseman ottelussa. Joukkueen vire ja kokoonpanotilanne on loistava, Pep Guardiola pääsee valitsemaan haluamansa miehistön otteluun. City luo laadukkaita maalipaikkoja ottelusta toiseen ja joukkueen keskikentällä ja hyökkäyspäässä on huimasti taitoa jokaiselle pelipaikalle. Dortmundin huonohko vire ja yhden pelaajan tehojen varassa oleminen heikentävät joukkueen mahdollisuuksia edetä jatkoon, mutta Haland pystyy kiusaamaan myös Cityn vahvaa puolustusta.

PELIVALINTA

Vihje: Manchester City & ottelussa yli 2.5 maalia Kerroin: 1.920
Lue kaikki Veikkausvihjeet sekä Pitkävetovihjeet, ja nappaa parhaat Vedonlyöntibonukset!

Talleta 25€ - Pelaa 75€

Neobet tarjoilee kaksi bonusvaihtoehtoa! 

– Kierrätys 5x bonus

– Minimikerroin 1,50