LoL Worlds 2020: Gen.G - G2 Esports | Vihje & Kertoimet (2020)    
Esports

18.10. LoL Worlds 2020: Gen.G – G2 Esports | G2 Euroopan viimeinen toivo

Alkaa 18.10.2020 Klo. 13:00
18.10. LoL Worlds 2020: Gen.G – G2 Esports | G2 Euroopan viimeinen toivo

League of Legendsin vuoden pääturnaus Worlds 2020 jatkuu yhden ottelun voimin jälleen sunnuntaina, kun on torstaina aloitettu pudotuspelivaiheen ensimmäinen kierros saadaan päätökseen. Tiensä jatkoon selvitti kahdeksan joukkuetta 16:sta, jotka aloittivat turnauksen päävaiheessa. Ennakkosuosikit olivat vahvoja, kun edellisissä otteluissa jatkoon etenivät DAMWON ja TES, jotka ovat suurimmat suosikit turnauksen voittoon. Suunnuntain ottelussa ratkaistaan viimeinen neljästä jatkoon etenevästä joukkueesta, ja G2:lla on mahdollisuus rikkoa korealaisten ja kiinalaisten rintama, jos se voittaa sunnuntaina Gen.G:n. Peli alkaa 13:00 ja se on pudotuspeleille tuttuun tyyliin peräti paras viidestä, eli viihdettä on tarjolla vähintään muutamaksi tunniksi.

Korealaisten taso on kova

Gen.G voitti oman lohkonsa ja sai vastaansa kenties pahimman lohkokakkosen, kun G2 on Aasian ulkopuolisista joukkueista ehdotonta eliittiä, varsinkin yksilötasolla mitattuna. Joukkueen ehdoton vahvuus on lähes robottimaisesti pelaava Ruler, joka häviää harvalle pelaajalle mekaanisessa pelaamisessa. Hänen tutkaparinsa Life ei ole häviämässä bot-lanea, joka menee ennakkoon korealaisten eduksi. Kriittisin match-up, joka sekin puoltaa korealaisia on junglerien taisto, kun Clid on ollut tähän mennessä turnausta vahva pl. yksi suurelta osin hänen piikkiinsä mennyt Fnatic tappio. Gen.G pääsi turnaukseen kolmosseedinä LCK:sta, mutta joukkue on ollut korean ykkösjoukkueen DAMWONin suurin haastaja pelillisesti, joten sitä ei tule aliarvoida.

Löytääkö G2 tarvittavan vireen?

G2 selvitti tiensä jatkoon lohkosta A, kun Liquid ja Machi olivat lohkon kaksi heikointa. Tästä huolimatta G2 onnistui häviämään kerran Liquidille ja ilman voittoa Suningista, joukkue olisi joutunut tie-breakeriin LCS:n edustajan kanssa. Joukkueen tarvitsee onnistua alkupelin tappeluissa, koska joukkueen reipas 15 kuolemaa per peli ei ole voittava resepti LCK:n edustajaa vastaan. Varsinkin tornien osalta joukkueen on saatava parempia tradeja makropelissä, kun Gen.G on ottanut todella kovalla prosentilla torneja alas myös tappioissa ja näin pitänyt kultaeron minimissä. Paljon lepää joukkueen junglerin Jankos varassa, kun G2 ei voi päästää Gen.G:tä etumatkalle. Edellisenä vuonna joukkue olisi voinut luottaa 5v5-tappeluissa outplaymiseen, mutta 2020 G2 ei ole ollut vastaavalla tasolla joukkuetappeluissa ja makropelissä, joten joukkueen kannalta kriittisimmät hetket ovat ensimmäiset 15 minuuttia yksittäisissä kartoissa. Joukkueen suurin etu tämänhetkisessä metassa, joka tasoittaa puntteja bot-lanella on, että Perkzin pelityyli suosii turnauksessa metassa olleita ADC-sankareita.

Korealaiset selkeästi tasaisempia

Joukkueet on asetettu lähes rinta rinnan kertoimissa, kun ennakkoon kyseessä on tasaisin ottelusarja neljästä puolivälierästä. G2:n kertoimessa painaa paljon joukkueen uusittu tuplamestaruus LECissä tältä vuodelta kevät- ja kesäkausilta. Tästä huolimatta joukkueen taso ei ole yhtä korkea kuin viime vuonna ja Gen.G:n kaataminen vaatii eurooppalaisilta vuoden parasta ottelusarjaa. G2:n yllätysdrafti voi yllättää Gen.G:n kerran, mutta BO5 voittoon vaaditaan kolme karttaa ja tämä vaatii parempaa makroamista ja skirmishejä joukkueelta.  Valitettavasti edelliset pelit näyttävät, että juuri näiden osalta Gen.G on edellä ja tasakertoimissa korealaiset ovat päivän pelivalinta.

Ottelun voittaja: Gen.G / 1.5 yksikköä

PELIVALINTA

Vihje: Ottelun voittaja: Gen.G Kerroin: 1,93
Lue kaikki vedonlyöntivihjeet, ja vedonlyöntibonukset meiltä!