Esports

6.4. LoL – LPL Spring: Top Esports – Suning | Saako TES revanssin?

6.4.2021 Klo. 12:00
6.4. LoL – LPL Spring: Top Esports – Suning | Saako TES revanssin?

League of Legendsin puolella Kiinassa LPL:ssä pudotuspelit jatkuvat, kun viime vuonna Worldsien välierässä kohdanneet Top Esports ja Suning kohtaavat toisensa kolmannen kierroksen ottelussa, kun Suning aloitti oman urakkansa jo kaksi ottelua aiemmin. Pelit käynnistyvät klo 12:00 Suomen aikaa ja ottelu on LoLin pudotuspeleissä tuttuun tyyliin paras viidestä (BO5).

TES lopetti vahvasti

Viime vuoden menestyjä TES aloitti LPL:n kevään runkosarjan haparoiden, mutta lopetti vahvasti, kun se voitti peräti yhdeksän peliä viimeistä kymmenestä. Joukkueen ainoa tappio tuli runkosarjan selkeästi voittaneelle RNG:lle, kun näyttää vahvasti siltä, että viime vuoden parhaat kiinalaiset menestyjät ovat takajalalla kuluvan vuoden osalta. TES on ollut tasaisen vahva suorittaja sen jälkeen, kun joukkue sai viime vuonna pelaavaan kokoonpanoonsa ADC-pelaaja Jackeyloven, joka on ehdotonta maailman eliittiä omassa roolissaan. Hän muodostaa yhdessä joukkueen mid-lanerin Knightin kanssa yhden maailman pelottavimmista carry-kaksikoista, kun Knight oli kykenevä kantamaan TESsin voittoon jo ennen kuin Jackeylove saatiin mukaan aloittavaan kokoonpanoon. Joukkue oli lähellä päästä haastamaan DAMWONia finaaliin, mutta juuri Suning katkaisi joukkueen lennon välierässä. Pudotuspeleissä voitto olisi pienimuotoinen takaisinmaksu viime syksyn kohtaamisesta.

Suning vakuuttava pudotuspeleissä

Suningin osalta runkosarja ei ollut totutun vahvaa tekemistä, kun joukkue päätyi seitsemännelle sijalle ja kärsi peräti kuusi tappiota. Joukkueen kokoonpano on pysynyt samana viime syksyiseen pl. uusi support-pelaaja ON, joka ei ole ollut SwordArtin tasoinen tekijä, mutta täyttänyt paikkansa. Suuremmat ongelmat ovat olleet junglessa, kun Worldsien raketti SofM ei pystynyt pitämään runkosarjassa samaa tasoa. Hän oli suurin yksittäinen tekijä, kun joukkue pääsi vuoden pääturnauksessa aina finaaliin asti, kun hänen kartan lukutaitonsa on parhaimmillaan täydellisyyttä hipovaa. Joukkue on tehnyt kovaa jälkeä pudotuspeleissä, kun se ei ole hävinnyt yhtään peliä kahteen otteluun voitettuaan sekä LNG:n että WE:n 3-0 lukemin. Suuri syy tähän löytyy SofMin ryhtiliikkeestä, kun hän oli täysin pitelemätön WE:tä vastaan. Nyt hän kuitenkin saa counter-matchuppiin Karsan, joka ei päästä häntä yhtä helpolla kuin kaksi edellistä vastustajaa.

Kertoimien valossa TES on asetettu ennakkosuosikiksi, kun joukkue oli kokonaisuutena parempi runkosarjan osalta kuin Suning. Joukkueiden kohtaaminen oli molemmille ensimmäinen kevään runkosarjassa ja Suning vei sen nimiinsä 2-0, mutta tästä on jo peräti 2,5 kuukautta, joten nykyvireen kanssa tällä ei ole muuta tekemistä kuin henkiset asetelmat. TESsillä on nyt oiva sauma saada Suningin orastava voittoputki poikki, kun SoFMin heropooli on tiedossa ja JackeyLove on selkeä suosikki dominoimaan 2v2 asetelmaa bot-lanella. Tähän yhdistettynä Knight, joka vie 1v1:n Angelia vastaan, niin puntari kääntyy Top Esportsin suuntaan. SofMilta vaaditaan jälleen urotekoja, mutta BO5-sarjassa näitä vaaditaan peräti kolme kappaletta. Lapulle otetaan Top Esportsin voittoa, kun markkinat ovat reagoineet voimakkaasti Suningin kahteen edelliseen 3-0 otteluun.

Ottelun voittaja: Top Esports / 1.5 yksikköä

PELIVALINTA

Vihje: Ottelun voittaja: Top Esports Kerroin: 1,77
Lue kaikki Veikkausvihjeet sekä Pitkävetovihjeet, ja nappaa parhaat Vedonlyöntibonukset!

Talleta 25€ - Pelaa 75€

Neobet tarjoilee kaksi bonusvaihtoehtoa! 

– Kierrätys 5x bonus

– Minimikerroin 1,50