Esports

10.4. LoL – LEC Spring: G2 – Rogue | Toisen kevät päättyy pettymykseen

10.4.2021 Klo. 18:00
10.4. LoL – LEC Spring: G2 – Rogue | Toisen kevät päättyy pettymykseen

League of Legendsin osalta pudotuspelit käyvät kaikissa sarjoissa tiukkana, kun maali häämöttää jokaisen pudotuspelikaaviossa. Euroopan ammattilaissarja LECissä on jäljellä vielä häviäjien kaavion finaali lauantaina, josta haetaan vastustajaa MAD Lionsille sunnuntain finaaliin. Häviäjien kaaviossa kohtaavat runkosarjan kärkikaksikko puolustava mestari G2 sekä runkosarjan tasaisin joukkue Rogue, kun molemmat päätyivät alempaan kaavioon hävittyään leijonille. Ottelu alkaa 18:00 ja se on totuttuun tyyliin paras viidestä (BO5).

G2 haavoittuvainen

G2:n kaksi pudotuspeliottelua ovat olleet kaukana vakuttavasta, kun joukkue ei ole päässyt lentoon. Sekä Schalke että MAD Lions hyödynsivät G2:n heikkoa alkupeliä, kun G2 onnistui kääntämään tappioaseman alkupelistä voitoksi vain yksittäisissä peleissä. Schalkea vastaan joukkue oli häviöllä ensimmäisen vartin kaikissa peleissä, mutta onnistui silti kääntämään kolmessa pelissä 5v5-tilanteiden avulla itsensä kuskin paikalle ja ottelun voittoon. MAD Lionsia vastaan sama temppu ei enää onnistunut, kun leijonat ovat näyttäneet parhaalle joukkueelle 5v5-pelin osalta LECin pudotuspeleissä. G2 on yrittäny tehdä liikkeitä alkupeleissä, mutta Jankoksen tower-divet ovat päätyneet G2:n osalta negatiiviseen vaikutukseen, kun vastustajat ovat pelanneet hyvin omien torniensa ympärillä. Suurin huolenaihe kenties on sarjan tähtipelaaja Caps, joka on ollut suurissa vaikeuksissa mid-lanella vastutajiensa kanssa, kun hänen farminsa on jäänyt jälkeen vastustajista. Normaalisti lennokas joukkue, tarvitsee onnistumisia sarjan alkuun saadakseen koneensa taas käyntiin.

Roguen karsittava virheitä

Rogue on paininut samojen ongelmien kanssa kuin G2. Altavastaajat tulivat uudistuneella ilmeellä pudotuspeleihin, mutta Rogue ja G2 menettivät etunsa. Roguen ongelmat ovat myös olleet mid-lanella, kun Larssen ei ole toimittanut runkosarjan tasoista suorittamista. Häneltä nähdäänkin todennäköisesti hänen runkosarjan suosikeistaan luopumisia ja erilaisia drafteja, kun esimerkiksi Tristana on vahva flex-valinta nykyisessä metassa ja pitää painetta mid-lanella, jos Hans Sama ei halua ko. sankaria. Alemman kaavion finaalissa panokset ovat kovat ja se tulee varmasti näkymään paluuna takaisin joukkueiden omille vahvuusalueille. Roguen osalta tämä on makropelaaminen ja laskelmoitu taisteluiden ottaminen, kun päätön tappojen vaihto G2:n kanssa ei suosi joukkuetta. Rogue oli runkosarjan kurinalaisin joukkue, mutta tästä piirteestä on osittain luovuttu edellisissä otteluissa.

G2 lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja syystä. Joukkueen pelaajien potentiaalinen maksimisuoritus on selkeästi korkeammalla kuin Roguella. Roguen vahvuus on mid-gamessa, kun joukkueen draftit ovat parhaimmillaan yleensä 20-30 minuutin välissä. 5v5-tappelut joukkueiden välillä riippuvat kultaerosta, mutta G2:n alkupelit vaativat parannusta, jos ennakkosuosikki haluaa tehdä selkeän eron jo ensimmäisen 15 minuutin aikana. Pelivalinnassa ei keskitytä tällä kertaa ottelun voittajaan, vaan katseet käännetään ottelun tappomääriin. Tilastollisesti ensimmäiset ottelut LoLin BO5-sarjoissa ovat passiivisimpia ja varsinkin Roguen osalta on kannattavampaa odottaa, että carryt saavat 2 itemiä ennen tappeluita. G2 on pelannut todella tapporikkaita otteluita pudotuspeleissä tähän mennessä, mutta nyt vastassa on keskiarvollisesti selkeästi vähiten kuoleva joukkue koko sarjassa. Tähän tilanteeseen peilaten ensimmäisen pelin tappojen määrään tarjottu linja on yläkanttiin, kun joukkueet eivät ole rikkoneet linjaa keskinäisissä ilman, että ottelu venyy 40 minuutin paremmalle puolelle.

1. kartan tappojen kokonaismäärä: alle 27,5 / 1.5 yksikköä

PELIVALINTA

Vihje: 1. kartan tappojen kokonaismäärä: alle 27,5 Kerroin: 1,83
Lue kaikki Veikkausvihjeet sekä Pitkävetovihjeet, ja nappaa parhaat Vedonlyöntibonukset!
VIHJEET
BONUKSET
NETTIKASINOT
POKERI