Esports

22.11. CS:GO IEM Beijing: Natus Vincere – Vitality | Voiko NaVi pysäyttää Vitalityn mestaruusjunan?

Alkaa 22.11.2020 Klo. 17:00
22.11. CS:GO IEM Beijing: Natus Vincere – Vitality | Voiko NaVi pysäyttää Vitalityn mestaruusjunan?

IEM Beijingin turnaus on edennyt finaalivaiheeseen, kun sunnuntaina illasta ratkaistaan Euroopan turnauksen mestari. Tiensä finaaliin raivasivat s1mplen tähdittämä Natus Vincere, joka käänsi kartan tappioaseman voittoon sinetöiden ratkaisevan kolmannen kartan Nuken murskaavasti 16-3 nimiinsä. NaVia vastaan finaalissa asettuu tämän hetken ranking ykkönen Vitality, joka voitti Complexityn välierässä suoraan 2-0. Ottelu alkaa 17:00 Suomen aikaa ja se on peräti paras viidestä (BO5), kuten isoissa turnauksissa on viimeiset kuukaudet ollut finaalien osalta tapana. Viihdettä onki tarjolla parhaimmillaan iltamyöhään asti.

NaVilta vaaditaan tasaisuutta

G2 näytti jo marssivan finaaliin, mutta NaVi heräsi joukkueelle tyypilliseen tapaan toiseen karttaan Trainiin, jonka jälkeen G2 selkäranka katkesi ja NaVi marssi näytöstyyliin voittoon, kun Nuke oli todella yksipuoleinen näytös NaVin terroristipuolen aloituksesta huolimatta. NaVin menestyksen resepti oli electronicin ja Perfecton hyvänä jatkuneet otteet, kun kaksikon tarjotessa tulitukea s1mplelle on kartalla huomattavasti vähemmän tilaa vastustajalle. Varsinkin Nukessa joukkue voitti kovalla prosentilla kriittisiä tappoja vaikka G2 vei nimiinsä kierroksien avaustapot. Yleensä vastaavalla G2:n prosentti avaustapoista riittäisi vähintään voittoon, mutta NaVi pelasi miesalivoimaiset tilanteet erinomaisesti. Joukkue myös osoitti, että se pystyy pelaamaan nopeita kierroksia terroristipuolella, kun NaVimainen viimeisen 15 sekunnin aikana tapahtuu on jäämässä historian havinaksi.

Voiko Vitalitya pysäyttää?

Ranskalainen Vitality on esittänyt pudotuspeleissä kaksi varsin tyylipuhdasta työnäytettä, kun joukkueessa on ollut onnistujia laajalla rintamalla ja tähtipelaaja ZywOolta ei ole edes vaadittu maagisia suorituksia karttojen voittoon. Varsinkin shox ja RpK ovat olleet vahvassa vireessä ja tämän lisäksi vaihtopelaaja Nivera on jatkanut vahvoja otteitaan. Tässä tilanteessa edes misutaaan lievä alisuorittaminen ei haittaa, kun joukkueessa 4/5 pelaajaa onnistuu jatkuvasti kartasta toiseen. Kenties suurin etu mitä Vitalitylla on hihassaan finaalia varten on kuuden pelaajan kokoonpano. Paras viidestä sarjassa hyötyjä on joukkue, jolla on laajempi karttavalikoima ja Niveran kanssa pallottelu kokoonpano osalta voi muuttaa yksittäisten karttojen voimasuhteita Vitalityn suuntaan. Kokonaisuutena Vitality on näyttänyt IEM:ssä juuri sellaiselle mitä rankingin kärkijoukkueelta odotetaan.

Kartat puoltavat ranskalaisia

Molemmat poistavat permabanninsa, kun Train ja Vertigo joutuvat poistetuksi ensimmäisellä kierroksella. Bannit sattuvat enemmän NaViin, jolle Train on ollut vahva kartta edelliset peliviikot. Jäljelle jäävästä viidestä kartasta, jotka kaikki pelataan mahdollisesti finaalin aikana, NaVia suosii Nuke. Vastaavasti Vitalitylla on etu Dust2:ssa, Infernossa ja Overpassissa. Miragessa joukkueiden väliset voimasuhteet ovat kaikkein tasaisimmat ja karttaa ei voi merkata selkeästi kummallekaan joukkueista. Kokonaisuutena siis ranskalaiset hyötyvät BO5-formaatista enemmän kuin vastustajansa. Joukkueiden virettä tarkastellessa molemmilla on selkeä nousukäyrä, kun molempien perisynniksi voidaan sanoa liika nojaaminen yksittäisen tähtipelaajan varaan. Näistä kahdesta kuitenkin tasaisempi suorittaja viimeisen kuukauden on ollut Vitality ja varsinkin Niveran liittymisen jälkeen joukkueella on vaihtoehtona ottaa huonomman päivän pelaaja pois yksittäisestä kartasta. Pelivalinnaksi lukitaankin Vitalityn turnausvoittoa, kun sille tarjotaan varsin maittavaa kerrointa.

PELIVALINTA

Vihje: Ottelun voittaja: Vitality Kerroin: 1,79
Lue kaikki Veikkausvihjeet, ja nappaa parhaat Vedonlyöntibonukset!