Esports

10.4. CS:GO ESL Pro League: Gambit – NIP | Gambitille ei löydy pysäyttäjää

10.4.2021 Klo. 16:30
10.4. CS:GO ESL Pro League: Gambit – NIP | Gambitille ei löydy pysäyttäjää

ESL Pro Leaguen 13. kausi lähenee loppuaan, kun lauantaihin lähdettäessä turnauksessa on mukana neljä parasta joukkuetta. Päivä ensimmäisessä välierässä pelaavat CIS-regionin uusi ylpeys Gambit sekä Complexityn perjantaina yllättänyt Ninjas In Pyjamas. Ottelu alkaa 16:30 ja on perinteiseen tyyliin paras kolmesta (BO3).

Gambitin juna porskuttaa

Gambitin peli oli jo uomissaan Katowicessa, mutta vaikuttaa vahvasti, että joukkueen kehitys ei vielä jäänyt siihen. Joukkueella on kaksi tämän hetken skenen kuuminta nimeä, kun venäläisduo Ax1Le ja sh1ro ilahduttavat cs-kansaa taidonnäytteillään ottelusta toiseen. Astralista vastaan edellisessä ottelussa oli ensimmäisenä mainitun vuoro olla valokeilassa, kun +34 KD tilasto kahdessa kartassa Astraliksen tasoista joukkuetta vastaan on vahva näyte. Gambitin joukkue on flow-tilassa, jossa kaikki onnistuu. Joukkueen pelaajat voittavat haastoja ja treidit tulevat tehokkaasti. Joukkue on tilastollisesti omalla tasollaan, kun sen KD erotus on merkittävästi parempi kaikkiin muihin joukkueisiin verrattuna. Joukkueella on EPL.n osalta korkein kierrosten voittoprosentti, eniten avaustappoja kierrokselle, paras 5v4 tilanteiden voittoprosentti ja paras treidausprosentti. Varsinkin CT-puolella joukkue on ollut tuhoisa, kun se on voittanut 16 karttaan peräti 66,7% pelaamistaan CT-kierroksista. Joukkueen tekemisen ollessa näin vahvalla tasolla, ruokkii se suoraan pelaajien itseluottamusta ja esimerkiksi pistoolikierrosten osalta joukkueella ei ole suorituspaineita, kun ottelut ovat kääntyneet koko turnauksen tasaisesti ostokierrosten aikana Gambitin suuntaan.

Ninjat venyivät kerran

Ninjas In Pyjamas käänsi eilen tiukan väännön Complexityn kanssa edukseen kolmannessa kartassa, kun NIPin T-puoli Infernossa oli liian tehokas Complexitylle. Ninjojen setti-nadet toimivat tehokkaasti, kun joukkue sai molemmat pommialueet auki hyvin ajotetuilla flashbangeilla kierroksesta toiseen. Sarjan kaksi ensimmäistä karttaa olivat todella tiukkaa ja tasaista vääntöä, kun toisena päivänä ottelu olisi ollut 2-0 Complexitylle. Eilisen vastustaja oli kuitenkin kaikilla mittareilla eri luokan vastustaja, kun Gambittia kovempaa mittaria ninjat ei ole saamassa tässä turnauksessa. Ruotsalaisilla ei ole heittää vastinetta edellä mainitulle tähtiduolle, vaan joukkueen pitää onnistua pimentämään Gambitin tähdet joukkueena. Tämä vaatii, että joukkue onnistuu rohkeissa haastoissa tai onnistua Gambittia paremmin tradeissa.

Gambit paras joukkue omassa kartassaan

Karttojen osalta Gambit poistaa Nuken ja NIP Vertigon, kun Gambitin voittoprosentti tälle vuodelle ko. kartassa on yli 90%: Tämä jättää auki Gambitille sekä Infernon että Overpassin, ku njoukkue viihtyy molemmissa kartoissa mainiosti. Potentiaalinen vaihtoehto on myös Mirage, jossa joukkue oli aina HAVUn kohtaamiseen asti voittamaton vuoden 2021 osalta ja Mirage ei ole NIPille vahvimpia karttoja valikoimassa. Ninjat taas joutuvat koittamaan onneaan itselleen vähemmän suosiollisessa kartassa, kun Dust2 on varteenotettavin vaihtoehto. Gambit on tilastollisesti tällä hetkellä maailman paras joukkue ja varsinkin omassa karttavalinnassaan joukkue on tilastollisesti vielä enemmän edellä, kun joukkueen oman kartan voittoprosentti lähentelee jo 90% pikkuhiljaa. Lapulle otetaankin ottelusarjan toista karttaa, kun kovassa vireessä olevalle Gambitille -3,5 linja on pykälän liian matala NIPiä vastaan.

2. kartan tasoitus: Gambit -3,5 / 2 yksikköä

PELIVALINTA

Vihje: 2. kartan tasoitus: Gambit -3,5 Kerroin: 1,83
Lue kaikki Veikkausvihjeet sekä Pitkävetovihjeet, ja nappaa parhaat Vedonlyöntibonukset!
VIHJEET
BONUKSET
NETTIKASINOT
POKERI