ESPORTS

Esports eli elektroninen urheilu on ollut olemassa jo vuosikymmeniä, ja esports vedonlyönti on tullut isolla profiililla mukaan. 2010-luvulla Esports alkoi ottamaan jalansijaa urheilun ja mainstream-viihteen parissa, ja se on kasvanut jo todella suureksi sceneksi kautta maailman. Esportsin ja Eurheilun suosio kasvaa räjähdysmäistä vauhtia, ja sen myötä myös lajin sisällä on alkanut raha virrata monellakin tapaa aivan eri tahdissa.

ESPORTS VEDONLYÖNTI – SUOMI JA E-URHEILU

Esports on kasvava scene, ja raha on tosiaan alkanut liikkumaan lajin sisällä. Esports pelaajat saavat suorastaan kohtuullista palkkaa ammattiurheilijoina, joukkueen tukitiimistä löytyy joka alan asiantuntijat, sponsoridiilit tuovat pelaajille ja joukkueille huomattavia summia ja lisäksi myös Esports vedonlyönti kasvaa omana alanaan. Esports vedonlyöntisivut ovat yleistyneet markkinoilla, ja tälle alan saralle löytyy jo omia Esportsiin keskittyneitä pelisivustoja suunnaton määrä.

esports vedonlyöntibonukset & vedonlyöntisivustot

ESPORTS JA VEDONLYÖNTI – PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET ESPORTSIIN

Esports ottaa osansa vedonlyöntipuolella. Pelisivustot ja vedonlyöntiyhtiöt ovat alkaneet panostamaan Esportsin ja Eurheilun vedonlyöntiin aivan uudella tavalla, ja tämän johdosta myös Esports pelisivustoja on avattu kiitettävä määrä. Nämä Esports vedonlyöntisivustot tarjoavat pääsääntöisesti vedonlyöntikohteet E-urheiluun, mutta mukana voi olla myös muita lajeja, kuten suosituimpia jääkiekkosarjoja ja jalkapallon suosituimmat liigat.

[table_list num=”5″ sort=”rating” cat=”E-urheilu”] 

ESPORTS SUOMI & VEDONLYÖNTI

Esports vedonlyönti on hyvin samanlaista kuin mikä tahansa muukin vedonlyönti. Eurheilussa on vastakkain kaksi joukkuetta tai pelaajaa, ja näin ollen myös molemmille joukkueille tai pelaajille löytyy omat voittajakertoimet. Eli käytännössä millään tapaa ei ole erikoisesta asiasta kyse, sillä Esports kertoimet löytää samasta paikkaa kuin kaikki muutkin vedonlyöntikertoimet.

ESPORTS KASVATTAA SUOSIOTAAN SUOMESSA

Esporta kasvattaa suosiotaan Suomessa, mutta suosio kasvaa räjähdysmäisesti myös ympärimaailmaa. Yhä useampi vedonlyöntisivusto tarjoaa kertoimia suosituimpien E-urheilulajien turnauksiin ja otteluihin, ja kun kyseessä on uusi laji, voi kertoimissa olla ilmaa todella paljon – Ylikertoimia pääsee siis metsästämään, jos lajista enemmän tietää.

Mikäli Esports on lähellä sydäntäsi ja tiedät lajista enemmän, niin sinulla on nyt mahdollisuus takoa todella huomattavalla palautusprosentilla rahaa Esports vedonlyönnin parissa. Todella harvassa lajissa tilanne on tämä, kun mietitään asiantuntijoiden määrää. Tämä antaakin todella suuren etulyöntiaseman vedonlyöntiin, sillä kertoimet voivat olla käytännössä mitä vain, ja suuria ylikertoimia löytää harvasen päivä.

eSports vedonlyönti: Suurta nousua tekevä laji - eSports Suomi (2020)

ESPORTS VEDONLYÖNTI – KOHTEET & KERTOIMET

Esports vedonlyöntiin liittyy tietenkin kohteet ja kertoimet. Alkuun Eurheilussa ei juurikaan kohteita löytynyt muuhun kuin voittajavetoon. Nykyään pääset kuitenkin kiinni todella maukkaisiin vedonlyöntikohteisiin, sillä esimerkiksi CS:GO:n parissa voit lyödä pistoolikierrosten voittajia tai karttatasoituksia esimerkiksi. Näin ollen pääset myös isompien kertoimien pariin, kun tasoitusvedot on mukana kohdevalikoimassa.

Esports kertoimet heittelevät todella paljon, ja mitä me olemme lajiin perehtyneitä kuunnelleet, on Esportsin parissa melkoista etua tarjolla kertoimien puolesta. Pelaaja pääsee helposti kertoimenlaskijan edelle uuden scenen parissa, sillä tietotaito ja asiantuntijoiden määrä on rajattu. Kokemuksen karttuessa osaa sitten ottaa paljon enemmän asioita huomioon, ja varmasti tämä näkyy myös kertoimien suuruudessa tulevaisuudessa.

ESPORTS VEDONLYÖNTI SUOMESSA

Esports vedonlyönti Suomessa on saavuttanut suuren suosion. Suomi on jo pitkään ollut varsinkin Euroopassa yksi Esportsin suurmaita hypen osalta, ja viimeaikoina tähän on panostettu vielä enemmän. Yhtenä suurimpana syynä Suomen näkyvyyteen Esports-piireissä on se, että Suomesta tulee maailman luokan pelaajia useampaankin lajin ”sarjaan” – Sarjoilla tarkoitamme nyt eri pelejä, joita Esports sisältää.

Vedonlyönnissä on yhteistyö Esports-joukkueiden kanssa alkanut olemaan enemmän sääntö kuin poikkeus. Suomalaisista joukkueista tunnetuimpana on pinnalle noussut CS:GO:n parissa mainetta niittänyt ENCE joka voitti muun muassa yhden suurimmista CS:GO-turnauksista, ja pieksi tässä finaalissa myös sen hetken parhaan Counter Strike joukkueen Astralisin.

Suomalaiset ovat pärjänneet myös muissa Esportsin peleissä. Vuonna 2018 elokuussa DOTA 2 –pelin maailmanmestaruuteen ylsi jopa kaksi suomalaista, Jesse ”JerAx” Vainikka ja Topias ”Topson” Taavitsainen. Viiden hengen joukkue nappasi vuoden 2018 maailmanmestaruuden, ja sen myötä tilille kilahti myös yli 11 miljoonaa dollaria. Tässä on esimerkki Esportsissa liikkuvista rahasummista – Kasvu ei vain lopu kesken.

Esports-kilpailujen palkintosummat lähentyvät kokoajan perinteisten lajien palkintosummia – osa lajeista jää jo todella pahasti jälkeen. Esportsia viedään eteenpäin järkyttävällä vauhdilla, ja scene tulee kasvamaan lähivuosina entistäkin enemmän – jopa Esports koulutushaara on suoritettavana, jos tänne haluaa.

eSports: Kohteet & Kertoimet - eSports Suomi (2020)

SUOSITUIMMAT ESPORTS PELIT

Esports itsessään tarkoittaa vain elektronista urheilua tai E-urheilua, ja kuten perinteisemmässä urheilussa myös Esports sisältää eri lajeja tai sarjoja eli eri pelejä. E-urheilu peleistä osa on toisia suositumpia, kuten urheilussa osa lajeista on suositumpia kuin toiset.

Suosio vaihtelee totta kai, ja Esportsissa suosion vaihtelua on hieman tiheämpää mitä perinteisessä urheilussa. Jotkut pelit ovat kuitenkin onnistuneet säilyttämään suosionsa vuosikausia, ja näistä varmasti tunnetuin on Counter Strike –pelisarja. Uudistukset tuovat aina lisää seuraajia, ja tämän vuoksi myös pelaajakunta kasvaa merkittävästi pienessä ajassa.

E-urhielu antaa myös todella loistavan mahdollisuuden uusille menestyjille, sillä lajin pariin pääsee entistäkin helpommin jo nuorella iällä. Tämän vuoksi voidaankin vain odottaa innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, sillä E-urheilu ja E-vedonlyönti tulevat olemaan entistäkin suurempi scene lähitulevaisuudessa.

eSports vedonlyönti: CS:GO - vedonlyöntiopas esportsiin (suomi)

CS:GO – COUNTER STRIKE GLOBAL OFFENSIVE

CS:GO eli Counter Strike: Global Offensive on yksi maailman suosituimmista peleistä. Counter Strike –pelisarja on niittänyt mainetta ja kunniaa jo vuosikymmenet, ja peliyhtiö Valve on vain saanut kehitettyä tätä menestystarinaa entistäkin enemmän.

Counter Strike –pelissä pelataan viiden pelaajan joukkueissa, joista toisen joukkueen nimitys on ”Counter Terrorists” eli vastaterroristit ja toinen puolestaan on ”Terrorists” eli terroristit – kutsutaan myös vanhalla kunnon termillä CT:t ja Terot.

Pelinkulku

Terroristien viiden hengen joukkueen tehtävänä on asettaa pommi joko A- tai B-pommialueelle, ja onnistua myös räjäyttämään pommi. Vaihtoehtoisesti Terroristit voittavat kierroksen, jos he onnistuvat eliminoimaan vastapuolen kaikki pelaajat eli kaikki vastaterroristit. CT-puolella kierroksen voittaa eliminoimalla koko Terroristi-joukkueen tai purkamalla pommin.

Kartan eli käytännössä erän voittaa, kun saa kasaan 16-kierrosvoittoa. Jos puolestaan päädytään 15-15 tilanteeseen seuraa jatkoaika.

CS:GO vedonlyönti

CS:GO on saavuttanut järisyttävän suosion maailman joka kolkassa. Tämän ansiosta se toimii myös yhtenä Esports-scenen lippulaivoista, ja ehkäpä pelin luonteen vuoksi se on Suomessa varmasti suosituin Esports peli. FPS eli First Person Shooter pelit ovat suomessa todella suuressa asemassa, kun ajatellaan pelaajakuntaa. Tämän lisäksi se myös ottaa ison siivun vedonlyöntimarkkinoilta, sillä suosiohan sen pitkälti määrittää, kuinka paljon kyseiseen lajiin panostetaan.

Vaikka CS:GO:n suosio on todella hurja, palkintosummat eivät kuitenkaan yllä samalle tasolle muiden Esports-pelien kanssa. Tämä on omalla tavallaan kummallista, sillä CS:GO on napannut myös nimiinsä Vuoden 2016 Esports-peli –tittelin, joten luulisi palkintosummien nousevan tämän myötä.

CS:GO on vedonlyöntiyhtiöiden yksi suurimmista Esports-lajeista, ja tämän myötä kohdevalikoima on myös todella laaja. CS:GO kuuluu lähestulkoon jokaisen vedonlyöntiyhtiön pelivalikoimaan, joten voit olla huoleti, kun uudet vedonlyöntisivut ovat hakusessa, sillä lähes jokainen tarjoaa kohteet Counter Strikeen.

eSports vedonlyönti: DOTA 2 - vedonlyöntiopas (suomi)

DOTA 2

DOTA 2 on Counter Strikeen verrattuna hyvin erilainen tietokonepeli, tosin genrekin on eri. DOTA 2 kuuluu MOBA-pelien piiriin eli Multiplayer Online Battle Arena. Tavoitteena MOBA-peleissä on tuhota vastustajien tukikohta. Dotassa pelaajilla on mahdollisuus valita erilaisia hahmoja, ja joukkuepelillä on yksilötaitojen lisäksi todella suuri merkitys. Tiimin tulee pelata yhdessä erinomaisesti menestyäkseen suuresti kilpailuissa Esports-turnauksissa.

Palkintosummat ovat huomattavia

DOTA 2 palkintosummat ovat huomattavia, ja samalla ne ovat myös todella paljon suurempia, mitä esimerkiksi Counter Strikessa. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii suomalaisten DOTA 2-pelaajien maailmanmestaruus, joka toi joukkueelle jopa 11 miljoonaa dollaria. Esportsin ja DOTA 2-pelin suosio nousee suomessa kokoajan, ja tulevaisuudessa nähdään varmasti enemmänkin suomalaisia pelaajia ammattiurheilijoina Dotan parissa.

DOTA 2 vedonlyönti

DOTA 2 vedonlyönti tulee käsi kädessä suosion kanssa. Samalla kun palkintosummat ovat suuria, myös vedonlyönnissä liikkuu äärettömän paljon rahaa. DOTA 2 vedonlyöntikohteet ovat yksi tärkeimmistä elementeistä Esports-kohdevalikoiman suhteen, sillä suosio on maailmanlaajuisesti niin suuri, ettei tätä voi jättää huomioimatta. DOTA 2 vedonlyönti on saatavilla lähes kaikilla vedonlyöntisivustoilla, ja samalla pääsetkin seuraamaan suomalaisten Esports-pelaajien menestystä vetojen ohessa – valitsit sitten bookkerin minkä hyvänsä.

eurheilu vedonlyönti: League Of Legends - vedonlyöntiopas (suomi)

LEAGUE OF LEGENDS

League Of Legends eli LOL on julkaistu jo vuonna 2009 Riot Gamesin toimesta. LOL on yksi suosituimmista tietokonepeleistä kautta aikojen, ja tämä näkyy myös Esports-turnausten suhteen, sillä ottelut pelataan isoilla stadioneilla ympäri maailmaa. League Of Legends pyörittää montaa tunnettua kilpailullista liigaa, joissa maailman parhaat joukkueet mittelöivät keskenään jopa miljoonien eurojen palkintopoteista.

League Of Legends on siis joukkuepeli. Esportsissa mukana oleva pelimuoto sisältää kaksi joukkuetta, joissa molemmissa on viisi pelaajaa. Kaikilla pelaajilla on hallussaan yksi hahmo eli Champion, joilla jokaisella on omat vahvuudet ja uniikit ominaisuudet. Championeja on kaiken kaikkiaan valittavissa jopa 145, joten tietotaitoa tämäkin laji vaatii melkoisen paljon, jotta joukkue osaa valita sopivan kombon Championeiden suhteen.

League Of Legends vedonlyönti

Kuten voidaan olettaa, suosio tuo League Of Legends otteluihin törkeän määrän vedonlyöntikohteita ja kertoimia. Peli on huippusuosittu ympäri maailman, joten tämä näkyy myös pelisivustojen tarjonnassa rankalla kädellä. Kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat League Of Legendsiin pelikohteita, mikäli siis Esports ylipäätään kuuluu valikoimaan.

eurheilu: Overwatch - vedonlyöntiopas (suomi)

OVERWATCH

Overwatch onkin melko mielenkiintoinen laji. Tämä peli ei niinkään kuulu kumpaankaan yllä olevista kategorioista, vaan on näiden yhdistelmä. Overwatchissa on viitteitä niin FPS-peleistä kuin MOBA-peleistä, ja tämän vuoksi se myös aiheuttaa suurta mielenkiintoa Esports-piireissä ja pelaajakuntakin kasvaa systemaattisesti.

Overwatch pelikamera toimii pelaajan näkökulmasta, ja tästä tuleekin se FPS-tyyli. Sen sijaan jokaisella pelaajalla ei ole samanlaista hahmoa, kuten esimerkiksi Counter Strikessa, vaan hahmoja on valittavissa erilaisia League Of Legendsin tyyliin. Jokaisella hahmolla on jälleen omat vahvuudet ja ominaisuudet, ja pienenä lisämausteena myös jokaisella hahmolla on oma kotimaa.

Oveerwatchissa on tavoitteena vastustajien tuhoaminen, ja jokaisella joukkueen jäsenellä on oma roolinsa. Peli on Blizzardin tuottama, jonka tuotantoon kuuluu muun muassa myös World Of Warcraft. Peliin on lisätty paljon tarinaa, ja mielenkiintoisia yksityiskohtia, ja tästä huomaakin, että pieniä vaikutteita on WOW-pelistä napattu myös Overwatchiin.

Overwatch vedonlyönti

Overwatch vedonlyönti kasvaa kokoajan. Listan nuorimpana lajina sen suosio on myös hillitympi, ja näin ollen myös vedonlyöntikohteita on rajattu enemmän. Lähes kaikki E-vedonlyöntiä tarjoavat pelisivustot ovat kuitenkin ottaneet Overwatchin listoille mukaan, mutta kohdevalikoima vaihtelee bookkerin mukaan. Isoimmat pelit löytyvät varmasti listoilta, mutta pienemmät pelit ovat aina hieman epävarmoja.

E-VEDONLYÖNTI

E-vedonlyönti on noussut valtavaan suosioon vedonlyöjien keskuudessa. E-vedonlyönti tarkoittaa elektronisen urheilun vedonlyöntiä, jossa lajeina toimivat erilaiset tietokonepelit. Esports vedonlyöntikohteita on tarjolla nykyisin hurja määrä eikä ihme. Kilpapelaaminen on hurjan suosittua vuonna 2021 eikä kasvulle näy loppua. Erilaisia esports turnauksia ja sarjoja järjestetään jatkuvasti ja parhaimmillaan live streamin välityksellä jännittäviä kamppailuita seuraa miljoonat silmäpari ympäri maailmaa.

E-vedonlyönti on yksi suosituimmista vetomuodoista keväällä 2021 ja moni raudanluja vedonlyöjä on siirtynyt pelaamaan myös esportsia. Perinteisen vedonlyönnin puolelta on siirrytty elektronisen urheilun maailmaan, jossa pelattavaa riittää jopa kellon ympäri jokaisena päivänä viikossa. Myös esports sukupolven vanheneminen on muuttanut vedonlyöjien ikärakennetta, jonka vuoksi e-vedonlyönti on kasvavassa suosiossa. E-urheilupelejä itse pelanneet nuoret ovat siirtyneet lyömään vetoa e-urheilusta.

Suosituimpia e-vedonlyönti pelejä ovat CS:GO eli Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Dota 2, Overwatch ja StarCraft 2. E-urheilupeleistä suurin osa kuultuu Multiplayer Online Battle Arena peleihin (MOBA) tai First Person Shooter (FPS) eli ensimmäisen persoonan ammuntapeleihin. Muita e-vedonlyönti pelikategorioita on muun muassa urheilupelit sekä reaaliaikaiset strategiapelit.

ESPORTS VEDONLYÖNTI

E-vedonlyönti on kasvanut uskomatonta tahtia, jonka ansiosta vedonlyöntikohteita e-urheiluun löytyy lähes jokaiselta vedonlyöntisivustolta. Parhaat esports vedonlyöntisivut tarjoavat jopa satoja erilaisia kohteita yksittäisiin otteluihin, joten esports tarjonta on todella kattavaa. E-vedonlyönnissä voit veikata täysin samanlaisia kohteita kuin perinteisessä urheilussa, sillä tarjolla on tutut voittajaveto, tasoitusveto, yli/alle veto sekä erikoisvedot. Myös yksittäisten turnausten voittajista on mahdollista lyödä vetoa, sillä lähes kaikki esports vedonlyöntisivustot tarjoavat myös turnausvetoja e-vedonlyöntiin!

Erilaisia turnauksia ja sarjoja järjestetään ympäri maailmaa jatkuvasti, jonka ansiosta pelattavaa löytyy vuoden ympäri. Suomalaiset esports vedonlyöjät voivat seurata e-vedonlyönti otteluita reaaliaikaisesti live streamin kautta. Ilmaisia esports live streameja tarjoavat muun muassa Twitch ja Youtube, joiden kautta pääset nauttimaan otteluista usein jopa selostuksen kanssa. Voit seurata otteluita ja hyödyntää näkemiäsi asioita myös vedonlyönnillisesti. Usein esports otteluita selostavat ja kommentoivat lajin todelliset asiantuntijat, joiden pelin aikana kertomia nippelitietoja voi käyttää erinomaisesti esports livevedonlyönnissä.

Lähes kaikki e-vedonlyöntisivut tarjoavat monipuolisen valikoiman myös live vedonlyöntiin, jonka ansiosta voit veikata e-vedonlyöntiä reaaliaikaisesti. Kertoimet esportsissa vaihtelevat hyvin paljon eri bookkereiden välillä, jonka vuoksi kerroinvertailu on enemmän kuin suotavaa. Olemme listanneet Bonusvedot.comiin parhaat esports vedonlyöntisivut, jotka tarjoavat lähes aina myös markkinoiden parhaat esports kertoimet.

E-urheilu & vedonlyönti

E-urheilu eli elektroninen urheilu on tietokoneella tai konsolilla pelattavien videopelien pelaamista kilpailullisesti. E-vedonlyönti kilpapelit on jaettu useaan eri kategoriaan, joista ikuisia suosikkeja ovat ensimmäisen persoon ammuntapelit, reaaliaikaiset strategiapelit sekä multiplayer online battle arena eli MOBA pelit. Suurimmat turnaukset ja sarjat esitetään eli live streamataan reaaliaikaisesti erilaisissa suoratoistopalveluissa, joissa katsojat voivat seurata otteluita suorana. Suurimmissa turnauksissa palkintopotit ovat jopa miljoonia euroja, joten melkoisista summista on kyse.

E-urheiluvedonlyöjät pääsevät veikkaamaan otteluista kuten perinteisessä urheilussa, mutta usein esports otteluiden seuraaminen on jopa perinteistä urheilua helpompaa. Kaikkia e-vedonlyönti otteluita on mahdollisuus seurata ilmaiseksi live streamin kautta, joten esimerkiksi kanavapaketteja ei tarvitse ostaa! E-urheilu tilastoja löytyy myös kattavasti ja esimerkiksi HLTV tarjoaa uskomattomat CS:GO tilastot. Pystyt tarkistamaan yksittäisten kierrosten voittajat ja pelaajien suoritukset myös otteluiden jälkeen helposti ja nopeasti.

E-vedonlyönti tulee jatkamaan kasvuaan myös vuonna 2021, eikä kasvun hidastumiselle näy mitään merkkejä. Nuorempi sukupolvi on tulossa ryminällä myös vedonlyöntimarkkinoille ja uusi sukupolvi tulee lyömään vetoa paljon esportsista, kun vanhempi sukupolvi tyytyy perinteisiin lajeihin kuten jalkapallo ja jääkiekko. Uusia esportsiin erikoistuneita vedonlyöntisivustoja puskee markkinoille kovaa tahtia, mutta myös perinteiset vedonlyöntisivut ovat reagoineet markkinoiden voimaan. Parhaat vedonlyöntisivut tarjoavat monipuolisesti kohteita esports vedonlyöntiin, jonka ansiosta myös kokeneet vedonlyöjät voivat hypätä mukaan e-vedonlyönnin ihmeelliseen maailmaan!

UKK – eSports

MITKÄ OVAT SUOSITUIMMAT ESPORTS PELIT?


Suosituimmat eSports-pelit olemme listanneet tälle sivulle. Kattaukseen kuuluu aina yhtä suosittu Counter Strike ja muita suosittuja pelejä ovat Dota2, Overwatch ja League Of Legends.

MISSÄ VOIN PELATA ESPORTS VEDONLYÖNTIÄ?


Esports vedonlyöntiä pääsee pelaamaan lähes kaikilla vedonlyöntisivuilla. Olemme listanneet erilliselle sivulle parhaat eSports vedonlyöntisivut, joten sieltä löydät parhaat kertoimet ja parhaat vedonlyöntibonukset eSportsiin!

MITÄ ON ESPORTS?


Esports eli elektroninen urheilu on käytännössä videopelien pelaamista, mutta se sisältää paljon muutakin. Joukkueiden takaa löytyy kokonainen huoltotiimi ja pelaajien treenaamiseen kuuluu myös fyysistä harjoittelua. Kannattaa lukea Bonusvedot.comin eSports-osio, sillä tietoa löytyy vaikka ja kuinka uuteen lajiin liittyen!

DMCA.com Protection Status